23:07:09 19.04.2024
Stiri

O femeie s-a trezit din comă după 27 de ani. Care a fost PRIMUL CUVÂNT

Știri 09.01.2020 07:30 Vizualizări3488 Autor: Ziarul National
O femeie s-a trezit din comă după 27 de ani. Care a fost PRIMUL CUVÂNT


Avea doar 32 de ani când a suferit un accident teribil, un autobuz intrând frontal în mașina cu care se deplasa. Ca urmare a rănilor severe, femeia a intrat într-o comă profundă, din care nu s-a mai trezit timp de 27 de ani. Aproape miraculos, când nimeni nu mai spera la acest moment, femeia a revenit la viață.

Și-a protejat fiul

În 1991, a suferit un accident teribil, în urma căruia a rămas în comă. La momentul respectiv, tânăra se afla în mașină alături de băiețelul ei de 4 ani, Omar Webair, și de cumnatul ei. Băiețelul a scăpat nevătămat grație faptului că ea și-a folosit corpul pentru a-și proteja copilul. Peste ani, băiețelul a povestit cum s-a petrecut totul. „Când a văzut autobuzul venind spre noi, ea m-a luat în braţe pentru a mă proteja de impact”, a declarat Omar, fiul victimei.

Femeia, în schimb, a intrat într-o comă profundă. Peste ani s-au încercat nenumărate tratamente, la care trupul femeii n-a răspuns. Medicii au stabilit că femeia se află într-o stare vegetativă, în care nu putea răspunde stimulilor externi, dar era capabilă să simtă durerea. În tot acest timp, ea a fost hrănită cu ajutorul unui tub şi a fost supusă fizioterapiei pentru a se asigura că muşchii ei nu se vor atrofia din cauza lipsei de mişcare.

În 2017, femeia a fost transferată din spitalul din Emiratele Unite într-unul din Germania, unde a fost supusă unor proceduri. Un an mai târziu de la acest moment, femeia și-a revenit miraculos. Ce i-a declanșat ieșirea din comă? O altercație dintre fiul său și personalul medical al spitalului.

Femeia s-a trezit și i-a strigat numele fiului ei. Acesta a fost primul cuvânt pe care femeia l-a spus după 27 de ani de stat în comă. În prezent, femeia s-a întors în Emiratele Arabe Unite. Acolo este supusă fizioterapiei şi recuperării, asta pentru a îmbunătăţi postura şi a preveni o posibilă contracţie a fibrelor


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md