15:14:11 24.04.2024
Stiri

GEST // Președintele Estoniei a RETURNAT cadoul Rusiei: Deputat: „O diferență uriașă între un președinte cu demnitate și cel mai ANTINAȚIONAL președinte, Igor Dodon, care-i ducea la Moscova lui Putin mai multe butoaie de vin”

Politică 09.01.2020 09:11 Vizualizări2560 Autor: Ziarul National
GEST // Președintele Estoniei a RETURNAT cadoul Rusiei: Deputat: „O diferență uriașă între un președinte cu demnitate și cel mai ANTINAȚIONAL președinte, Igor Dodon, care-i ducea la Moscova lui Putin mai multe butoaie de vin” kremlin.ru


Deputatul PPDA Iurie Reniță se declară impresionat de gestul președintelui Estoniei, Kersti Kaljulaid, care a returnat cadoul trimis de Ambasada Federației Ruse la Tallinn, cu ocazia aniversării a 50-a a zilei sale de naștere.

Mai exact, președinta Estoniei a returnat Ambasadei Rusiei numai sticla de vin spumant cu denumire „simbolică” - „Krymskoe”, oferită împreună cu un buchet de flori și ciocolate.

Fostul Ambasador Iurie Reniță regretă că R. Moldova nu a are noroc de „un președinte cu demnitate”.

„Un gest de profund respect și de toată admirația! Președintele Estoniei, doamna Kersti Kaljulaid, a returnat cadoul trimis de Ambasada Federației Ruse la Tallinn cu ocazia aniversării a 50-a a zilei sale de naștere. Ambasadorul rus i-a trimis o sticlă de spumant produs în Crimeea, un buchet de flori și ciocolată. Din punct de vedere diplomatic, Ambasadorul rus a procedat în mod sfidător și provocator, trimițându-i șefului statului estonian un spumant de pe teritoriul ucrainean al Crimeii, în prezent ocupat de către Rusia. La sigur că Ambasada rusă a făcut-o intenționat, la indicațiile primite de la Moscova”, crede deputatul de la Chișinău.

Potrivit lui, doar un președinte cu multă demnitate și verticalitate politică putea să reacționeze în acest mod.

„Estonia este o țară mai mică ca populație și puțin mai mare ca teritoriu decât R. Moldova. Președintele Kaljulaid a dat o lecție de corectitudine diplomatică și consecvență în promovarea cu demnitate a intereselor naționale ale Estoniei. Estonienii nu apelează la aberații de genul „politică externă echilibrată”, pe care Igor Dodon o promovează cu atâta slugărnicie față de Rusia.

O diferență uriașă între un președinte estonian cu multă demnitate și cel mai antinațional președinte al R. Moldova, Igor Dodon, care-i ducea la Moscova lui Putin mai multe butoaie de vin pentru a-și manifesta deplina vasalitate față de Kremlin.

Săru’ mânuța, distinsă doamna președinte a Estoniei, toată admirația! P.S. Rog să distribuiți, poate ajunge și la obrazul de tureatcă al lui Dodon”, a scris Iurie Reniță pe pagina sa de Facebook.


Amintim că președintele Igor Dodon nu a fost invitat niciodată în Ucraina în cei trei ani de mandat, după ce a declarat anterior că Rusia a anexat „legal” Crimeea ucraineană. Ulterior, a revenit asupra declarațiilor sale și a spus că nu ar fi fost înțeles corect.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md