21:52:08 19.04.2024
Stiri

FOTO, VIDEO // Ilan Șor le-a făcut cadou orheienilor. „Orheiland” e singurul loc din R. Moldova unde NINGE

Știri 09.01.2020 11:15 Vizualizări1438 Autor: Vitalie Hadei
FOTO, VIDEO // Ilan Șor le-a făcut cadou orheienilor. „Orheiland” e singurul loc din R. Moldova unde NINGE


La Târgul de Crăciun din Orhei, amenajat în Parcul de distracții „Orheiland”, a început să ningă. În seara de 8 ianuarie a fost pus în funcțiune singurul tun de zăpadă din R. Moldova, iar bucuria copiilor, ba chiar și a maturilor, a fost de nedescris.

„Dornici de zăpada, care în această iarnă întârzie mult, copiii s-au distrat miercuri pe cinste după ce a fost pornit turnul și a început să ningă inclusiv peste toboganele de iarnă. De la mic la mare, vizitatorii „Orheiland”-ului s-au jucat în zăpadă, iar copiii s-au tăvălit în voie peste stratul de nea. Amatorii de săniuș au simțit cu adevărat atmosfera de iarnă”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.

Tunul de zăpadă va aduce fulgi și bucurie copiilor pe tot parcursul lunii ianuarie. El va fi pornit în funcție de timpul de afară. Datorită lui, singurul loc din R. Moldova unde ninge și este zăpadă este „Orheiland”.

„Orheiland”, amenajat la inițiativa lui Ilan Șor, a cumpărat turnul de zăpadă iarna trecută. „Acesta a fost procurat pentru ca la Târgul de Crăciun să fie mereu zăpadă, amplificând astfel senzația sărbătorilor de iarnă. Tunul „ninge” pe o rază de 24 metri, inclusiv în zona toboganelor”.

Primăria Orhei amintește că Târgul de Crăciun de la „Orheiland”, cel mai mare târg de sărbători din R. Moldova, a fost vizitat în această iarnă de circa 100 de mii de oameni. Acesta oferă absolut gratuit zeci de distracții pentru copii: o diversitate bogată de tobogane de iarnă, un Roller Coaster de 350 m lungime și 10 m înălțime, spectacole ale circului italian „Bonaccinni”, un patinoar uriaș, spații amenajate pentru selfie și poze, masterclass-uri etc. De asemenea, Moș Crăciun așteaptă copiii în căsuța sa, iar maturii pot vizita Târgul de suvenire și pot cumpăra vin fiert cu scorțișoară și diferite bunătăți de la tarabele deschise în cadrul Târgului de Crăciun. Toate acestea oferă o atmosferă de poveste veritabilă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md