(video) Premieră mondială la CES: Conceptul anului 2020 – uimitorul Mercedes-Benz VISION AVTR

La CES 2020, producător inventator al automobilului a oferit lumii o perspectivă asupra mobilității durabile a viitorului cu Mercedes-Benz VISION AVTR. Vehiculul concept conectează omul, mașina și natura într-un mod fără precedent.

Ola Källenius, președinte al consiliului de administrație al Daimler AG și Mercedes-Benz AG, a prezentat uimitorul automobil vizionar în discursul său principal pentru aproximativ 2.000 de spectatori la Park Theater of Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) împreună cu regizorul câștigător al premiului Oscar și creatorul AVATAR, James Cameron.

VISION AVTR (descifrabil mai exact ADVANCED VEHICLE TRANSFORMATION) este rezultatul unui parteneriat global fără precedent între Mercedes-Benz și filmul care deţinea cândva titlul de cel mai profitabil din istorie.

The future of mobility is here! Mercedes-Benz is thrilled to announce a new partnership inspired by the #Avatar sequels showcasing our collective drive for innovation, creativity and authenticity #VISIONAVTR

#MercedesBenz #CES2020 #sustainableluxury #intuitivemobility

Posted by Mercedes-Benz on Monday, January 6, 2020

Prin ce se remarcă acest concept electric de altele prezentate în trecut de Mercedes-Benz şi de ce l-am botezat noi, deja de acum, conceptul anului 2020:

  • Foloseşte în premieră o tehnologie a bateriilor organice din materiale reciclabile: Conceptul utilizează o tehnologie revoluționară a bateriilor, dezvoltată cu o chimie a celulelor organice pe bază de grafen, care este complet lipsită de pământuri și metale rare. Materialele bateriei cu funcţie de încărcare foarte rapidă (completă în cel mult 15 minute) sunt compostabile și, prin urmare, complet reciclabile. În acest fel, electromobilitatea devine independentă de resursele fosile. În acest sens, Mercedes-Benz subliniază relevanța ridicată a unei viitoare “economii circulare” în sectorul materiilor prime. Bateria de pe concept are o capacitate de aproximativ 110 kWh şi poate asigura o autonomie de peste 700 de km.
  • “Mașina cu impact zero”: Cu VISION AVTR, Mercedes-Benz aruncă o privire asupra mobilității viitorului îndepărtat, combinând durabilitatea cu digitalizarea, precum este şi în cazul oamenilor și mașinilor cu mediul. Vehiculul concept descrie un viitor de dorit al mobilității în care omul, natura și tehnologia nu mai sunt contradicții, ci sunt în armonie. VISION AVTR arată impresionant viziunea unei “mașini cu impact zero”.
  • Caracteristicile tehnice: VISION AVTR este pus în mişcare de patru motoare electrice poziţionate în apropierea fiecărei roţi, sistemul generând în total peste 476 de CP. Datorită distribuției inteligente și complet variabile a cuplului, puterea celor patru motoare controlabile complet individual nu este gestionată numai în cel mai bun mod posibil din punct de vedere a dinamicii de conducere, dar mai ales într-o manieră extrem de eficientă. Sistemul inovativ de tracțiune integrală cu vectorizare a cuplului permite o libertate complet nouă și garantează dinamică de conducere la cel mai înalt nivel, oferind în același timp cea mai bună siguranță activă posibilă. Aceasta înseamnă că fiecare roată poate fi condusă separat și în funcție de situația de conducere.
  • Fuziunea interiorului și exteriorului: Conceptul holistic al lui VISION AVTR combină designul interior, exterior și experienţa de utilizator pe o scară inedită. Un limbaj de design inspirat din natură caracterizează aspectul vehiculului conceptual. Acest lucru este ilustrat de forma întinsă, dar sportivă a maşinii, care se combină cu “adăposturile” pronunţate ale roţilor sferice directoare, care pot asigura şi mişcări practic laterale. Dotarea cea mai interesantă pe această maşină sunt 33 plăci articulate mobile multirecționale, aşa-zisele “clapete bionice” de pe spatele vehiculului, care permit o interacțiune complet nouă a lui VISION AVTR cu împrejurimile sale şi fac din maşină să se asemenea cu o creatură vie. Acestea pot comunica cu șoferul și prin intermediul șoferului cu lumea din exterior prin mișcări care se transformă în mod natural în gesturi subtile.
  • Nou concept de experienţă de utilizator: Neuronii digitali, care curg din interiorul vehiculului atunci când sunt conectați la vehicul, permit o comunicare nouă cu mediul. Interiorul lui VISION AVTR devine un spațiu de experiență imersiv și transmite o experiență de utilizator complet nouă. O selecție de meniuri proiectată pe palma mâinii le permite ocupanţilor să aleagă intuitiv între diferite funcționalități. De exemplu, șoferul poate alege opțiunea de a explora în 3D lumea fantastică Pandora din filmul AVATAR din diferite perspective (de fapt locaţiile unde au avut loc filmările – Munții Huangshan din China, arborele Hyperion de 115 metri înălțime găsit în Statele Unite și sarea roz a lacului Hillier din Australia – pot fi explorate în detaliu).
  • Control nou și conexiune biometrică: O altă caracteristică importantă a lui AVTR VISION este unitatea sa de control. Elementul de control multifuncțional este integrat în consola centrală şi îi permite șoferului să controleze intuitiv vehiculul prin simpla plasare a mâinii deasupra – atâta timp cât nu dorește să circule autonom. Noul mod de rulare, în combinație cu aranjamentul osiilor, nu numai că permite mișcarea înainte și înapoi, ci și pe diagonală. Spre deosebire de vehiculele tradiţionale, VISION AVTR se poate deplasa lateral cu aproximativ 30 de grade. Așa-numita “mișcare a crabului” îi conferă un aspect asemănător reptilelor și o agilitate ridicată în mișcare.
  • Materiale durabile: Scaunele din VISION AVTR sunt acoperite cu piele vegană DINAMICA. Aceasta este prima și singura microfibră care garantează durabilitatea mediului pe întregul ciclu de producție. Podeaua este decorată cu un lemn inovator numit Karuun. Materia primă naturală pentru Karuun (Rattan) crește foarte repede și este recoltată manual în Indonezia. Materialul conferă căldură interioară și radiază naturalețe.
  • Extinderea simțurilor prin vibrație și sunet: Scaunele fac ca împrejurimile din jurul vehiculului să fie experimentate printr-un feedback haptic. Vibrațiile adaptate situației transmit informații într-un mod non-vizual și fac ca obiectele să fie vizibile. Fiecare scaun are opt excitanți. Aceştia creează vibrații care îi fac pe ocupanți să simtă lumea exterioară sau propriul puls. Susținut de un sistem de sunet realist la 360 ​​de grade, realitatea și ficțiunea se îmbină într-o experiență unică. Sunetele similare se potrivesc perfect diferitelor situații şi le permit pasagerilor să experimenteze direct împrejurimile. Datorită sunetului 3D spațial, o sursă de sunet poate fi localizată cu precizie ca în sălbăticie. Complet intuitiv, utilizatorul recunoaște din care parte a vehiculului, de exemplu, curge apă sau se aud pasări.

Cei de la Mercedes-Benz au mai accentuat că acest concept este capabil să ruleze şi autonom, fără intervenţia şoferului, având în dotare o mulţime de senzori, dar şi o mare implicare în procese a inteligenței artificiale. În serie puţin probabil să vedem o astfel de maşină, însă unele tehnologii de la bord, precum este cea nouă a bateriei, la sigur ar trebui să apară pe modele de serie în cadrul pregătirii pentru AMBITION2039.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/