(video) CES 2020: Premieră mondială – Noul BMW i3 Urban Suite, un taximetru al viitorului apropiat

BMW Group prezintă concepte inovatoare de mobilitate la CES 2020, multe pregătite deja pentru producţia de serie. În prim-plan este condusul autonom, experienţa din interiorul automobilului în acest context şi conectivitatea.

De şapte ani, BMW i3 joacă un rol de ambasador emblematic al plăcerii condusului electric, al dezvoltării durabile şi al conectivităţii inteligente în zonele urbane. Aceste calităţi l-au ajutat să devină cel mai bine vândut automobile electric din lume în segmentul compact premium.

BMW Group aduce BMW i3 Urban Suite la ediţia din an a CES de la Las Vegas pentru a prezenta o experienţă a mobilităţii care pune pasagerul în prim plan.

Pentru a reuşi acest lucru, un BMW i3 standard a fost supus unei transformări complete (doar scaunul conducătorului şi bordul au rămas neschimbate) astfel încât interiorul său oferă acum senzaţia relaxată a unui hotel boutique. Obiectivul a fost de a crea un spaţiu primitor, în care să-ţi petreci timpul – locul perfect pentru a te relaxa, a te bucura de divertismentul din maşină sau a te concentra pe lucru. Toate acestea au fost realizate prin includerea, printre altele, a unui scaun larg şi confortabil, cu sprijin pentru picioare, a unui ecran care se deschide din tapiţeria plafonului şi a unui “Sound Zone” personal.

De asemenea, BMW i3 Urban Suite reprezintă un pas înainte logic în angajamentul BMW Group faţă de mobilitatea durabilă. Automobilul este bazat pe o abordare de ansamblu pentru a face uz responsabil de resurse, care cuprinde trenul de rulare cu zero emisii locale, selecţia atentă a materialelor şi procesele de producţie implicate.

Prin urmare, ţesăturile, care conţin materiale reciclate, sunt combinate cu lemn certificat şi piele argăsită cu extract de frunze de măslin, în timp ce covoraşele sunt realizate din materiale reciclabile care pot fi reintroduse în ciclul de materiale, conform principiilor economiei circulare.

În pregătire pentru CES, 20 de modele BMW i3 standard au fost transformate în versiuni Urban Suite la Munchen, apoi aduse la Las Vegas, unde vor putea rula pe străzile oraşului. Oricine va dori să fie transportat cu şofer la destinaţia dorită poate utiliza o aplicaţie specială pentru a comanda unul dintre modelele BMW i3 Urban Suite. Automobilul va oferi pasagerului o experienţă iniţială a conceptului de mobilitate durabilă şi inovatoare al BMW Group, în timp ce demonstrează clară că o călătorie luxoasă în viitor nu va mai avea nici o legătură cu dimensiunea maşinii.

Mobilitatea inovatoare şi durabilă nu înseamnă doar inovaţii tehnice; este reflectată şi în design. Obiectivul BMW i3 Urban Suite a fost de a transforma interiorul într-o experienţă pentru pasager, nu doar de a-l restiliza. Experienţa începe în momentul în care pătrunzi în maşină, datorită uşilor opozabile şi a uşurinţei excepţionale de acces pe care acestea o oferă.

Pentru a optimiza experienţa de mobilitate pentru pasager, întregul habitaclu – cu excepţia locului şoferului – a fost remodelat complet, astfel că acum aminteşte de interiorul unui hotel boutique. În schimb, pielea a fost înlocuită cu ţesături şi lemn. Nu mai există banchetă spate la BMW i3 Urban Suite, locul acesteia fiind luat de un scaun tip lounge, de dimensiuni generoase, de culoare gri petrol, care oferă nivelul suprem de confort al şezutului.

Scaunul tip lounge reprezintă şi refugiu privat datorită “Sound Zone”, încorporat în tetieră, care simulează efectul unui spaţiu închis acustic. Aceasta înseamnă că pasagerul se poate bucura de alegerea divertismentului fără a fi perturbat sau poate avea o discuţie telefonică care nu poate fi auzită de cel de la volan. Masa mică de lemn, conectată la scaun, oferă o suprafaţă pe care se pot aşeza obiecte şi include şi o lampă cu control tactic care creează un efect de iluminare ambientală. Eliminarea scaunului pentru pasagerul din faţă înseamnă că spaţiul pentru picioare pentru singurul pasager din spate este deosebit de generos. Acesta poate fi extins suplimentar datorită suportului pentru picioare, ajustabil electric.

Pentru a se asigura că pasagerul se poate relaxa într-un confort excepţional în timpul călătoriei, spaţiile de depozitare sunt disponibile cu generozitate la bordul BMW i3 Urban Suite. Dotările includ un cuier pentru jachete, sacouri şi paltoane, un sertar de depozitare între scaunul conducătorului şi masa de lemn – care este suficient de mare pentru o geantă sau un laptop – şi o pereche de suporturi termoelectrice pentru pahare în consola centrală, care pot păstra băutura rece sau caldă.

Un ecran se deschide din tapiţeria acoperişului atunci când este necesar pentru a crea decorul optim pentru lucru sau divertisment. Poate fi o extindere a dispozitivului inteligent al pasagerului sau un sistem de divertisment original, cu conţinut de la Amazon Fire TV.

În diferite locuri din interiorul i3 Urban Suite există prize de alimentare la 110V care asigură suficientă energie pentru alimentarea tuturor dispozitivelor pasagerilor. Absenţa unei partiţii fizice între pasager şi conducător sporeşte relaţia deschisă şi prietenoasă dintre cei doi. Cu toate acestea, monitorul este poziţionat în afara câmpului vizual al conducătorului pentru a asigura nivelul necesar de confidenţialitate.

O abordare atentă a selecţiei materialelor a fost o prioritate ridicată pentru BMW i3 Urban Suite, în conformitate cu angajamentul companiei privind utiliza responsabilă a resurselor. Toate butoanele din habitaclu sunt fabricate fără a se utiliza crom şi, prin urmare, sunt fără toxine. Acelaşi lucru este valabil şi pentru suporturile termoelectrice pentru pahare şi lampa de masă. Masa şi tava sunt confecţionate din stejar lăcuit provenit de la un furnizor de cherestea certificat, în timp ce procedeul de argăsire cu extract de frunze de măslin folosit pentru decoraţiunile din piele este tot complet non-toxic.

Materialele reciclate sunt omniprezente şi în habitaclul automobilului. Toată tapiţeria cu ţesătură din maşină este realizată exclusiv din material PET reciclat, iar cel puţin 70% din căptuşeala de lână de dedesubt a fost reciclată şi ea.

Un pas deosebit de important către o economie circulară a fost făcut şi pentru covoraşe. Tehnica anterioară de fabricaţie a implicat combinarea mai multor tipuri diferite de plastic, care nu au mai putut fi separate unele de altele, ceea ce a făcut imposibilă refolosirea lor. Acum s-au folosit procese noi pentru a reduce compoziţia la o singură combinaţie de materiale, care ulterior pot fi reutilizate complet la finalul ciclului de viaţă.

De asemenea, pe lângă confortul şi dezvoltarea durabilă, conectivitatea perfectă între pasageri, automobil şi lumea exterioară joacă un rol-cheie pentru BMW Group atunci când vine vorba de mobilitatea viitorului. BMW i3 Urban Suite pune în valoare acest lucru într-un mod clar. Pentru început, tot ce este necesar pentru chemarea uneia dintre maşinile electrice este o aplicaţie care facilitează pasagerului introducerea punctului de preluare şi al destinaţiei sale. Odată ce se află în automobilul solicitat, pasagerul poate face mai mult decât să-şi conecteze wireless dispozitivul iPhone la maşină în modul obişnuit – de asemenea, există o funcţie “mirroring” care îi permite să transmită conţinutul dispozitivului mobil pe monitorul rabatabil din plafon şi apoi să lucreze pe ecran.

De asemenea, BMW i3 Urban Suite deschide un drum şi în ceea ce priveşte divertismentul în automobil. BMW Group colaborează cu Amazon Fire TV pentru a pune la dispoziţia pasagerilor conţinut video exclusiv pe durata CES de la Las Vegas. Amazon Fire TV în BMW i3 Urban Suite arată o viziune a divertismentului audio şi de streaming pentru pasageri în viitor, inclusiv controlul vocal al experienţei prin intermediul Alexa.

Rezultatul este o demonstraţie impresionantă a modului în care astfel de formate şi conţinut pot fi integrate în viitor şi posibilităţile pe care acestea le oferă, în special odată ce condusul autonom de Nivel 4 şi Nivel 5 devine realitate.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/