(video) BMW iNEXT – prima maşină premium din lume care va fi dotată cu tehnologia mobilă 5G

BMW Group a deschis noi teritorii de ceva vreme prin implementarea şi integrarea aplicaţiilor capabile 5G în modelele sale. Când primele unităţi BMW iNEXT îşi vor face debutul la mijlocul anului 2021, tehnologia 5G va fi prezentă!

Acest lucru va face ca BMW Group să fie primul producător auto premium din lume care să ofere noua tehnologie mobilă într-unul din modelele sale. Anunţul a fost făcut la expoziţia CES desfăşurată în aceste zile în oraşul Las Vegas.

Introducerea 5G în alte game de modele va începe curând după aceea, deşi integrarea va varia în funcţie de modelul şi configuraţia specifică. Cardul SIM încorporat în BMW iNEXT va fi utilizat pentru a oferi conectivitate 5G, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor beneficia de noua tehnologie în automobilul lor chiar dacă nu au smartphone 5G!

Noua generaţie de componente telematice 5G este în curs de dezvoltare ca parte a unei colaborări cu HARMAN Samsung, iar BMW Group este responsabil pentru integrarea sa în noua arhitectură a sistemului electric din automobil.

  • 5G: o piatră de temelie şi un reper important în viitorul mobilităţii

Tehnologiile 5G sunt o condiţie necesară pentru condusul autonom (de la Nivel 3 şi mai superior) – şi, prin extensie, pentru maşinile cu această capacitate, cum ar fi BMW iNEXT. Numărul din ce în ce mai mare de caracteristici extrem de complexe dintr-un automobil, inclusiv funcţiile de asistare a condusului şi condus semi automatizat, alimentează creşterea corespunzătoare a cantităţii de date care trebuie prelucrate atât în timp real în automobil, cât şi partajate cu backend-ul.

Pentru ca funcţiile automobilelor legate de siguranţă să funcţioneze într-un model precum BMW iNEXT, trebuie îndeplinite cel puţin următoarele trei condiţii: latenţă scăzută, acoperire de reţea garantată şi o rată minimă de date alocată pentru aplicaţii specifice. Acest lucru este posibil prin sosirea tehnologiei 5G.

Aceasta înseamnă că noua generaţie de componente telematice dezvoltată de BMW Group în parteneriat cu HARMAN Samsung este, de asemenea, prima care sprijină sistemul global de navigare prin satelit (GNSS) de înaltă precizie. Prin urmare, geolocalizarea maşinii este mai exactă şi mai fiabilă, dar respectă şi cerinţele legale (nivelul B de integritate a siguranţei auto, în conformitate cu ISO 26262).

De asemenea, GNSS este esenţial când vine vorba de încorporarea funcţiilor de condus semi automatizat, cum ar fi cele care vor fi oferite în BMW iNEXT. Componentele telematice vor avea o compoziţie modulară, oferind o flexibilitate suplimentară în ceea ce priveşte elementele hardware şi software de care BMW Group are nevoie pentru a face automobilul o propunere viabilă pentru anii următori, în contextul în care ciclurile de inovaţie sunt tot mai scurte.

Utilizarea 5G oferă o perspectivă asupra viitorului pentru clienţi în ceea ce priveşte funcţiile de divertisment şi confort. Te poţi bucura de conţinut video exclusiv la înaltă calitate, la rezoluţie 4K. Acelaşi lucru este valabil şi pentru conferinţele video, care necesită atât viteze mari de date, cât şi latenţă scăzută.

Cu toate acestea, cei mai mari câştigători cu 5G sunt aplicaţiile, cărora până acum le-a fost practic imposibil să transmită în timp real dintr-o maşină. De exemplu, jocurile bazate pe cloud devin funcţionale şi în automobil, datorită streaming-ului cu latenţă mică.

BMW iNEXT render – cum ar putea arăta
  • Îmbunătăţire masivă pentru siguranţa rutieră

BMW Group nu doreşte să restricţioneze punerea în aplicare a tehnologiei 5G şi posibilele sale aplicaţii în modele sale proprii. Constructorul auto premium şi-a declarat deja intenţia de a face drumurile mai sigure şi mai eficiente pentru toţi participanţii la trafic cu ajutorul 5G. La 1 iulie 2019, BMW Group a devenit primul producător auto care a făcut ca datele sale anonimizate de trafic, referitoare la siguranţă, să fie disponibile în mod universal pentru uz necomercial.

“Când vine vorba de siguranţa rutieră, nu există concurenţi, ci doar parteneri. Prin partajarea datelor de trafic şi punerea în aplicare a conectivităţii automobilului C-V2X, putem îmbunătăţi direct siguranţa pentru utilizatorii de drumuri de pretutindeni.”(C-V2X înseamnă Cellular Vehicular to Everything – comunicarea mobilă a automobilului cu alte automobile, cu cloud sau cu mediul, precum elemente de infrastructură rutieră)”, explică Christoph Grote, vicepreşedinte executiv pentru electronică în cadrul BMW Group.

Acest lucru se datorează faptului că dezvoltarea Sistemelor de Transport Inteligent Cooperativ (C-ITS) şi punerea lor în practică necesită două tipuri de conectivitate de mare viteză. În primul rând, datele de trafic legate de siguranţă trebuie să fie puse la dispoziţia tuturor părţilor active ale unui sistem de transport printr-o platformă de server neutră. Acest lucru trebuie să fie garantat pentru întreaga industrie şi toţi producătorii şi să fie împărtăşită asociaţiilor de trafic şi autorităţilor relevante.

În al doilea rând, toţi utilizatorii rutieri trebuie să fie interconectaţi. Aceasta este singura modalitate de a se asigura că pot comunica între ei direct (peer-to-peer) şi în timp real, fără a fi nevoie să se bazeze pe o conexiune de reţea mobilă.

BMW Group colaborează cu Qualcomm Technologies la CES pentru a găzdui o demonstraţie live cu un BMW i3 Urban Suite. Obiectivul demonstraţiei este de a arăta potenţialul enorm al C-V2X, în viitor, de a aborda un segment critic, dar mai puţin protejat al populaţiei rutiere – utilizatorii de drum vulnerabili – şi de a avea un impact semnificativ în reducerea accidentelor cu pietoni.

Tehnologiile şi platformele C-V2X pot fi potrivite pentru a acoperi alţi participanţi la trafic vulnerabili, cum ar fi utilizatorii de biciclete, scutere electrice şi motociclete, dar şi pe cei care profită deja de avantajele ecosistemului de transport rutier.

Vezi şi:

https://autoblog.md/los-angeles-2018-primul-contact-cu-bmw-vision-inext-reportaj-video-autoblog-md/

https://autoblog.md/foto-noul-bmw-inext-ar-putea-fi-primul-suv-de-serie-cu-un-ecran-curbat-pe-aproape-tot-bordul/

(video) Sarcină complexă, dar spectaculoasă. Iată cum se construiesc prototipurile SUV-ului BMW iNEXT

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/