image
Sursa foto: vice.com

Premierul Canadei și-a lăsat barbă; Ce înseamnă asta în politica modernă (FOTO)

Prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, s-a întors din vacanța de iarnă cu un aspect fizic schimbat, după ce și-a lăsat barbă, iar internauții sunt fascinați de noul look al premierului. Justin Trudeau se alătură astfel unei liste scurte, dar în creștere, a politicienilor cu păr facial.

Încă dinainte ca liderul executiv să devină premier, canadienii discutau despre modul în care Justin Trudeau arată, transformând orice tunsoare sau posibilă vopsire a părului într-o poveste națională.

El a fost comparat cu un prinț Disney, a ajuns pe coperta revistei Rolling Stone și a fost fotografiat purtând machiaj. De asemenea, soșetele colorate ale lui Trudeau au fost deseori remarcate.

În imaginea publicată recent, Justin Trudeau se uită în distanță, ținându-și mâinile la gură și afișează linia maxilară cu o barbă grizonată.

trudeautrudeau

Nu e prima oară când Trudeau apare public cu păr facial. Înainte să fie premier, el și-a lăsat mustață pentru Movember, o campanie caritabilă ce lupta contra cancerul de prostată, transmite Digi24.

TrudeauTrudeau

Părul facial este rar întâlnit în politica modernă, iar atunci când un lider politic alege această înfățișare ea nu trece neobservată.

În unele părți ale lumii, părul facial poate avea o semnificație mult mai mare decât stilul personal. De exemplu, barba reprezintă o tradiție seculară în țările islamice, potrivit BBC.

În SUA, barba nu este în general agreată de alegători. Fostul candidat la prezidențiale Al Gore a devenit ținta criticilor după ce a apărut cu barbă, după înfrângerea din 2001. Numită „barba exilului” a fost subiectul unei analize intense.

Acum însă, lucrurile par să se schimbe.

Atunci când fostul purtător de cuvânt al Casei Albe Paul Ryan a apărut cu barbă în 2015, el a amintit că era primul purtător de cuvânt cu barbă din ultimii aproape 100 de ani.

barbăbarbă

Doar 5% din membrii Congresului SUA au barbă sau mustață tot timpul, potrivit unui studiu efectual de profesorul de știință politică Rebekah Herrick, de la Universitatea din Oklahoma.

Republicanul Ted Cruz a fascinat internetul atunci când a apărut cu barbă, în 2018.

De asemenea, prim-ministrul indian Narendra Modi este cunoscut pentru barba sa distinctă albă.

barbăbarbă

Noutăţile partenerilor

comentarii: