Ambasada Ucrainei în Iran exclude versiunea unui atac cu rachete asupra avionului prăbușit

Ambasada Ucrainei în Iran exclude versiunea unui atac terorist sau atac cu rachete asupra avionului prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Teheran, informează Allnewsua.live.

Foto: facebook.com/AeronewsGlobal

„Potrivit informațiilor preliminare, avionul s-a prăbușit în urma unui accident de motor, din motive tehnice. În acest moment, se exclude versiunea unui atac terorist sau cu rachete”, se menționează în comunicatul Ambasadei Ucrainei în Iran.

Potrivit sursei citate, avionul s-a prăbușit aproximativ la ora 6:00 ora Teheranului (aproximativ 4:30 ora Kiev), după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran.

Ambasada a confirmat, de asemenea, că toate persoanele care se aflau la bordul aeronavei au decedat: „Din păcate, toți pasagerii și membrii echipajului au murit”. „Potrivit companiei UIA, 168 de persoane au cumpărat bilete pentru zbor. Acum se stabilește care dintre pasageri nu era la bord și prezența cetățenilor ucraineni printre pasageri. De asemenea, la bord se aflau 9 membri ai echipajului - cetățeni ucraineni."

Avionul avea la bord 176 de persoane și zbura spre Kiev. Potrivit ultimelor informații, relatate de televiziunea de stat iraniană, niciuna dintre victime nu a putut fi salvată. Echipajele care au fost trimise la locul tragediei nu au putut interveni, pentru că totul era în flăcări, a declarat Pirhossein Koulivand, șeful serviciului medical de urgență al Iranului.

Agențiile iraniene Fars și ISNA au anunțat că aeronava s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice, fără a da alte detalii. Potrivit FlightRadar 24, avionul ar fi fost în serviciu doar trei ani și jumătate.


Pub