Igor Dodon și Ion Chicu au exprimat condoleanțe Ucrainei și rudelor persoanelor care se aflau în avionul prăbușit

Șeful statului, Igor Dodon, precum și prim-ministrul Ion Chicu au transmis condoleanțe statului ucrainean și rudelor persoanelor decedate în urma prăbușirii avionului ce zbura din Teheran spre Kiev, în această dimineață.

Foto: aero.de

„Cu profundă tristețe și regret am aflat despre prăbușirea unui avion de pasageri ucrainean care zbura din Teheran spre Kiev. În urma accidentului, 176 de persoane au decedat, inclusiv membrii echipajului de origine ucraineană, precum și pasageri din Iran, Canada, Germania, Marea Britanie, Suedia și Afganistan. În numele cetățenilor Republicii Moldova și al meu personal, transmit sincere condoleanțe poporului ucrainean și popoarelor ai căror cetățeni se aflau la bord, precum și rudelor și familiilor celor decedați”, a menționat șeful statului, pe pagina sa de Facebook.

Și prim-ministrul Ion Chicu a transmis condoleanțe omologului său din Ucraina, Oleksiy Honcharuk, precum și apropiaților victimelor decedate în urma catastrofei aviatice din Teheran.

„Profund întristat, îmi exprim compasiunea pentru pierderea a sute de vieți în urma incidentului aviatic din 8 ianuarie, de la Teheran. În aceste clipe grele sunt cu gândul la familiile celor afectați de tragedie și le transmit condoleanțe. Dumnezeu să-i aibă în pace”, a menționat Ion Chicu.

Avionul avea la bord 176 de persoane și zbura spre Kiev. Potrivit ultimelor informații, relatate de televiziunea de stat iraniană, niciuna dintre victime nu a putut fi salvată. Echipajele care au fost trimise la locul tragediei nu au putut interveni, pentru că totul era în flăcări, a declarat Pirhossein Koulivand, șeful serviciului medical de urgență al Iranului.

Agențiile iraniene Fars și ISNA au anunțat că aeronava s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice, fără a da alte detalii. Potrivit FlightRadar 24, avionul ar fi fost în serviciu doar trei ani și jumătate.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a creat o celulă de criză și a solicitat procurorului general inițierea unei anchete penale pe cazul prăbușirii aeronavei.

Potrivit BBC, nu este deocamdată clar dacă prăbușirea avionului are legătură cu evenimentele de peste noapte, când Iranul a ripostat pentru moartea generalului Qasem Soleimani cu rachete balistice trase asupra a două baze militare din Irak, ce găzduiesc militari americani.

Ambasada Ucrainei în Iran a exclus, însă, versiunea unui atac cu rachete asupra avionului prăbușit.


Pub