Inga Grigoriu, despre plecarea Blocului ACUM de la guvernare: „Vom evita pe viitor astfel de greșeli, pentru a nu ne încrede în tot ce visează unii peste noapte”

Deputata Platformei DA afirmă că anul 2019 a fost „unul tumultuos” din cauza celor două scrutine electorale prin care a trecut formațiunea. „Am învățat că responsabilitatea pe care ne-o asumăm mereu este o povară grea, cât cerul pe umerii atlanților. Am tras concluzii şi am meditat la momentul cedării la nici jumătate de cale”, a declarat Inga Grigoriu, într-un interviu pentru tribuna.md, cu referire la demiterea Guvernului Sandu din 12 noiembrie 2019, moment în care și Platforma DA a trecut de la guvernare în opoziție.

Foto: UNIMEDIA

„Nu cred că cetățenii, care urmăresc cu atenție sporită evenimentele politice, vor putea uita vreodată zilele de 7 și 8 iunie 2019. Timp de două săptămâni Republica Moldova a fost mica vedetă a regiunii, urmărită cu sufletul la gură de toți acei care țin la noi, atât din interiorul, cât și din exteriorul țării. În aer plutea atunci euforica senzație de izbăvire cuprinsă de o stare de spirit comună – în sfârșit am obținut libertatea mult dorită”, a spus deputata Platformei DA.

Totodată, Inga Grigoriu afirmă că, deși a guvernat în cadrul Blocului ACUM timp de cinci luni, Pltaforma DA nu s-a aflat „niciodată la guvernare”.

„De facto, nu am fost la guvernare nici în 2019. Dar am învățat că responsabilitatea pe care ne-o asumăm mereu este o povară grea, cât cerul pe umerii atlanților. Am tras concluzii şi am meditat la momentul cedării la nici jumătate de cale. Vom evita pe viitor astfel de greșeli, pentru a nu ne încrede după atâta amar de luptă și rezistență, în tot ce visează unii peste noapte”, a precizat deputata.

Inga Grigoriu a enumerat reușitele sale personale, dar și ale partidului din care face din 2019, dar a menționat și nereușitele blocului din care a făcut parte.

„Astăzi regretăm că am tăcut. Trebuia să le spunem atunci oamenilor care ne opreau pe stradă, de ce anume nu putem pune în aplicare Declarația de capturare a instituţiilor statului votată de noi în Parlament. Pe interiorul blocului, noi, Platforma DA, băteam alarma, dar, întâmpinam rezistență. Concursurile, mănușile albe, frica de reacţia partenerilor de dezvoltare sunt doar câteva dintre motivele pentru care nu am fost auziți. Regret, de asemenea, decizia Guvernului de a prezenta lista scurtă de potențiali candidați la funcția de procuror general exact cu câteva zile înainte de turul doi al alegerilor locale generale, când nimic nu impunea această grabă. Acest fapt a descurajat mii de oameni şi ei nu au mai ieşit la vot. Sunt sigură că astăzi totul putea să arate altfel, pornind de la capitală, până la consiliile raionale, dacă Platforma DA ar fi fost consultată serios înainte de a fi luate decizii în numele blocului”, a subliniat Inga Grigoriu.

Despre planurile Platformei DA pentru anul 2020, enumerate de către deputata Inga Grigoriu citiți în interviul acordat pentru tribuna.md.


Pub