Un avion cu 176 de oameni la bord s-a prăbușit în Iran
Externe 8 ianuarie 2020, 17:39 | 2199

Un Boeing 737 al companiei Airlines din Ucraina, cu 176 de oameni la bord, s-a prăbuşit în această dimineaţă pe aeroportul din Teheran, la scurt timp de la decolare. Nu există supraviețuitori. Printre victime sunt cetățeni din șapte țări. Oficiali de la Teheran au precizat că primele cercetări indică o problemă tehnică a aeronavei.

Avionul efectua o cursă Teheran - Kiev. Potrivit Fars News, aeronava a luat foc la două minute de la decolare și s-a prăbuşit de la o înălţime de 2500 de metri, la sud-vest de Teheran. Avionul avea rezervoarele pline și a explodat la sol. Cel puțin așa reiese din imaginile surprinse de un localnic și postate pe Internet.

La bordul aeronavei se aflau 167 de pasageri și nouă membri ai echipajului. Este vorba despre 82 de iranieni, 63 de canadieni, 10 suedezi, patru afgani, trei germani, trei britanici și 11 ucraineni, dintre care 9 membri ai echipajului. Echipele de intervenție nu au găsit supraviețuitori.

Ministrul local al Transporturilor a declarat pentru Televiziunea de stat din Iran că piloții au pierdut controlul aparatului de zbor după ce unul dintre motoare a fost cuprins de flăcări și nu au mai putut redresa aeronava. O anchetă a fost deschisă pentru a elucida motivele exacte ale tragediei. Între timp, RIA Novosti scrie, citând oficiali de la Teheran, că majoritatea pasagerilor iranieni erau studenți care se întorceau din vacanța de iarnă. Președintele ucrainean Vladimir Zelenski, care se afla într-o vizită oficială în Oman, s-a întors de urgență la Kiev și a dispus începerea unei anchete penale în urma tragediei aviatice. 

Opinia ta contează. Comentează!