Stoianoglo s-a întâlnit cu Slusari
Social 8 ianuarie 2020, 17:41 | 2110

Procurorul general s-a documentat în dosarul jafului bancar, dar așa și nu a luat cunoștință cu anexele raportului Kroll 2, care conțin numele beneficiarilor furtului miliardului. Declarația a fost făcută de fostul președinte al Comisiei parlamentare de anchetă privind frauda bancară, Alexandru Slusari, după ce s-a întâlnit cu Alexandr Stoianoglo.

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a avut ieri o întrevedere cu procurorul general Alexandr Stoianoglo, iar subiectul principal al discuției a fost investigarea furtului miliardului. Potrivit lui Slusari, întâlnirea a avut loc la inițiativa lui Stoianoglo.

Alexandru Slusari a mai notat că Procuratura Generală trebuie cât mai repede să investigheze și să vină în Parlament cu informații privind ancheta mai multor dosare de rezonanță, cum ar fi frauda bancară sau înregistrarea video cu Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, privind posibila finanțare ilegală a PSRM. Precizăm că încă în luna iulie a anului trecut au fost publicate anexele raportului Kroll 2, în care apar nume cunoscute, de la Vladimir Plahotniuc și Vladimir Filat până la deputați ai Partidului Șor. În luna septembrie, autenticitatea acestor documente a fost confirmată de Alexandru Slusari, care a spus că beneficiarii finali ai furtului miliardului sunt Plahotniuc, Filat și Șor. Ulterior, la mijlocul lunii decembrie, noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că raportul Kroll 2 nu conține lista beneficiarilor finali. Plahotniuc așa și nu a reacționat după apariția anexelor raportului Kroll 2, Filat a declarat după eliberarea sa din decembrie că își va demonstra nevinovăţia, iar Șor a spus de mai multe ori că nu a furat bani din sistemul bancar. 

Opinia ta contează. Comentează!