Mai multe companii aeriene evită spațiul aerian iranian și irakian după atacul asupra bazelor militare americane din Irak

Ukraine-International-Airlines-Economy-Class-Review-17

Mai multe curse aeriene care intersectau spațiul aerian iranian și irakian au fost anulate sau redirecționate, după ce Iran a atacat două baze militare americane din Irak.

Printre companiile aeriene care au decis să evite spațiul aerian iranian și irakian sunt Air France, Lufthansa, Malaysia Airlines, Eva Air din Taiwan și Singapore Airlines, scrie CNN.

Zborurile americane au, de asemenea, interdicție de a zbura de asupra Irakului și Iranului și a apelor din Golful Persic și din Golful Oman. Autoritățile ruse au recomandat companiilor aeriene să facă la fel.

Între timp, din cauza prăbușirii unui avion comercial în Teheran, și Ucraina și-a suspendat toate zborurile spre Teheran. Deși inițial Ucraina declarase că prăbușirea nu are la bază vreun atentat terorist, ulterior Ambasada a șters declarația în cauză de pe site-ul oficial. Iranul, la rândul său, refuză să predea cutia neagră a avionului companiei Boeing pentru investigație.

În jur de 170 de oameni de diferite naționalități și-au pierdut viața azi dimineața în urma prăbușirii unui avion comercial ucrainean în Teheran imediat după decolare. Avionul urma să ajungă la Kiev. Potrivit primelor rapoarte, prăbușirea a avut loc după ce unul din motoare a luat foc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente