‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri„Bursa mierii” din Ucraina lansează o platformă online de comercializare a mierii în Europa

„Bursa mierii” din Ucraina lansează o platformă online de comercializare a mierii în Europa

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În luna august 2019, Harry Remfert, antreprenor din Germania, împreună cu partenerul său au lansat în Ucraina „Bursa mierii”, platformă care permite apicultorilor să stabilească legături directe între apicultori, exportatori și angrosiști. Comunitatea deja întrunește circa 42 de mii de membri, scrie Seeds.org.ua.

Harry Remfert a menționat că, la moment, producătorii ucraineni exportă doar miere de floarea soarelui, iar prețul pentru aceasta este de circa un euro per kilogram. Cu toate acestea, Ucraina are perspective bune în ceea ce privește exportul de miere de salvie, de tei și alte varietăți rare.

„Soiurile monoflore de miere și produsele apicole trebuie să devină principala componentă a business-ului apicultorilor ucraineni. Aceștia pot să creeze și dezvolte brandurile proprii în Ucraina și Europa pentru a avea exporturi profitabile. Mierea din Ucraina poate și trebuie să fie apreciată mai mult decât cea din China, iar apicultorii trebuie să demonstreze că aceasta este de calitate. În Ucraina sunt doar circa două mii de apicultori înregistrați oficial.. și cum să explici unui european, de exemplu, că apicultorii ucraineni produc 60 de mii de tone de miere pentru export? În următoarele 3 luni lansăm o platformă de comercializare în Europa. Acest lucru va permite apicultorilor să identifice cumpărători direct de acolo”, a menționat Harry Remfert.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›