(update) Fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, reținut la vama Leușeni, a fost eliberat

Fostul ministru al Transporturilor, înaintat de către Partidul Liberal, Iurie Chirinciuc, este reținut la vama Leușeni. Asta pentru că polițiștii de frontieră nu știu dacă să-l lase să intre în țară sau nu. Cel puțin asta afirmă liderul PL, Dorin Chirtoacă.

Foto: UNIMEDIA

(update 22:00) Iurie Chirinciuc a scris pe pagina sa de facebook că nu a fost reținut pe vreub dosar, ci doar pentru o clarificare de situație. „CSJ a casat integral decizia Curții de Apel Chișinău, dar din păcate așa lucrează instituțiile statului în RM și informația nu a ajuns încă la Poliția de Frontieră”, a scris Chirinciuc.

(21:16) „Am vorbit de câteva ori acum la telefon cu domnul Chirinciuc. Nu este la Aeroport, este la vama Leușeni.

Instanțele de judecată, deși au emis hotărâri care nu permit niciun fel de reținere și arestare a dumnealui, nu au comunicat acest lucru, în mod oficial, Poliției de Frontieră. Respectiv, omul a rămas în consemn la frontieră, ca pe vremea lui Plahotniuc, respectiv nu se pot lamuri: să-l lase sau nu să intre în RM”, a scris Chirtoacă pe pagina sa de facebook, după ce unele surse media au publicat o informație despre presupusa reținere a fostului ministru al Transporturilor pe Aeroportul Chișinău.

Dorin Chirtoacă / Sursa:facebook

„Între timp domnul Chirinciuc a prezentat o copie a hotărârii judecatorești care nu permite niciun fel de reținere sau arestate a sa. Orice acțiune contrară va însemna abuz și fărădelege”, a precizat liderul PL.

Pe de altă parte, Poliția de Frontieră precizează că Iurie Chirinciuc a fost reținut la vama Leușeni, după care a fost preluat de autoritățile ce investighează dosarul în baza caruia fostul ministru a fost anunțat în căutare.

Fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a fost suspendat din funcție și reținut într-un dosar pentru trafic de influență și abuz în serviciu încă în 2017. Liberalul, împreună cu şefii a două companii de construcţii, ce figurează în dosar, au încheiat atunci un acord cu procurorii de recunoaștere a vinei.

Dosarul a ajuns la Curtea de Apel, care l-a condamnat pe Chirinciuc la 3 ani și jumătate de închisoare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice pe o perioadă de 5 ani. În toamna lui 2019, liberalul a fost anunțat în urmărire internațională de către Inspectoratul General de Poliție. Între timp, Curtea Supremă de Justiție a casat integral decizia Curții de Apel.


Pub