19:51:54 28.03.2024
Stiri

Copiii familiei Roșioru vor crește ACASĂ grație ajutorului acordat de compania "AVIA-INVEST"

Advertising 07.01.2020 14:44 Vizualizări3919 Autor: Ziarul National
Copiii familiei Roșioru vor crește ACASĂ grație ajutorului acordat de compania
Își vor crește copiii acasă, fiind evitată instituționalizarea lor, vor avea un acoperiș mai sigur deasupra capului, dar și speranța că vor avea o viață mai bună. Asta după ce compania "AVIA-INVEST", concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), s-a implicat în cazul familiei lui Ion și Evelina Roșioru, care au doi copii și care au nenorocul să se confrunte cu o sărăcie cruntă.
Cazul familiei Roșioru din satul Ciuciuleni, r. Hâncești a ajuns în vizorul echipei Asociației „Copil-Comunitate-Familie Moldova”. Sărăcia a pus stăpânire pe familia Roșioru. Cei doi soți riscau ca să le fie instituționalizați cei doi copii, deoarece creșteau în condiții greu de imaginat. După ce cazul a fost făcut public de către prezentatoarea TV Lilu (Lilia Ojovan), în ajunul Crăciunului pe stil vechi, Compania "AVIA-INVEST" a adus un licăr de bucurie și speranță în această familie.
Astfel, după implicarea CCF Moldova și datorită donației financiare din partea "AVIA-INVEST" cei doi copii vor crește acasă.
„Împreună cu echipa CCF Moldova și cu aportul financiar al AIC vom construi visul acestei familii – de a avea un cămin adevărat. Casa familiei Roșioru se schimbă la față, cu fiecare zi. Podul nu mai poate fi un pericol de securitate, pereții la fel au fost întăriți, iar curând vor avea geamuri și uși noi”, a scris Lilia Ojovan pe pagina sa de Facebook.
Amintim că "AVIA-INVEST" le-a făcut, recent, mai calde și mai fericite sărbătorile de iarnă celor șase copii de la Casa de Copii de Tip Familial din Basarabeasca și unei mame solitare cu patru fetițe, dintre care una bolnavă de cancer. Și în aceste cazuri concesionarul AIC a făcut donații devenind complicele prezentatoarei Lilu și a Asociației „CCF Moldova”. Mamei solitare, "AVIA-INVEST" i-a făcut o donație financiară pentru tratament. Acum un an, femeia rămăsese pe drumuri după ce soțul ei și-a pierdut viața în condiții suspecte și după care rudele au alungat-o din casa în care locuise zece ani. Tot din donația "AVIA-INVEST" au fost cumpărate dulciuri și cadouri pentru cele patru fetițe pe care le educă mama bolnavă. La fel, acestei familii le-au fost cumpărați peleți, pentru ca să le fie iarna mai caldă în casa în care locuiesc acum.
Iar în ajunul Crăciunului pe stil nou, "AVIA-INVEST" a susținut și o acțiune de caritate pentru șase copii orfani aflați în grija Casei de Copii de Tip Familial din Basarabeasca. Trei dintre cei șase copii suferă de enurezis și aveau nevoie de aparate speciale, prețul total al cărora este de 300 de euro și puteau fi găsite doar peste hotare. Din donația "AVIA-INVEST" a fost procurat un pătuț, dar și scutece pentru băiețelul de un anișor, cel mai mic locatar al Casei de Copii de Tip Familial din Basarabeasca. De asemenea, au fost cumpărate dulciuri și cadouri, dar și trei aparate „pipi-stop” pentru copiii care suferă de enurezis.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md