/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Unii au tăiat porcul, pentru Crăciun, iar alții au tras o fugă până la piață, la cumpărături

missing
06 ianuarie 2020, ora 22:01

Iar orășenii sau cei care nu țin porci și păsări pe lângă casă au cumpărat carne proaspătă din magazine sau piețe. În ajun de Crăciun, oamenii au luat cu asalt tarabele cu produse din carne și brânzeturi. Cele cu fructe și legume au dus lipsă de cumpărători. Vânzătorii afirmă că nu au umblat la prețuri, însă cumpărătorii spun altceva. Chiar și așa, de sărbători oamenii sunt dispuși să scoată mii de lei pentru ca masa de sărbătoare să fie bogată.

În pavilionul dedicat produselor din carne, oamenii făcuseră coadă. Unii au venit pregătiți, având lista de acasă: „Soția îmi dă hârtiuță ca eu să nu uit (…). Un piept și 1.700 kg de aripioare – 126 de lei. Cum vi se pare? După salarii și pensii, nu-i chiar de buzunarul nostru”.

Scump sau nu, dar cumpărătorii roiau în jurul tarabelor. Spre bucuria vânzătorilor: „Prețurile încep de la 65 de lei pentru carne. Aveți cumpărători? Da, desigur”.

Și cei din hala de brânzeturi spun că, înainte de sărbători, au avut vânzări bune: „Sunt foarte mulți cumpărători. Mai mulți ca la Anul Nou au venit. Suntem mulțumiți”; „La ce preț brânza? 65. S-au înmulțit cumpărătorii? Da, mulțumesc Domnului. Prețurile le-ați ridicat înainte de sărbători? Nu”; „Ce doriți să procurați? O bucățică de brânză, carne. Prețurile la lactate cum vi se par? Scumpușor”.

În schimb, legumele și fructele, vedetele perioadei de post, au fost cam ignorate de cumpărători: „Cum vi se par prețurile la legume? Scumpe. Înainte erau 5 lei, acum 15. Le-au scumpit înainte de sărbători? Da, cum se face de obicei la noi, în Moldova”; „Ce ați cumpărat? De toate câte puțin. Mai multe fructe, legume. Dar carne? Am cumpărat din timp. Cât a costat masa de sărbătoare? Aproximativ 1000”.

Iar comercianții de aici s-au plâns că nu prea au avut cui să-și vândă produsele: „Slăbuț, slăbuț. Lumea nu are bani. Puțină populație în țară”; „Comparativ cu acum un an, numărul e mult mai mic”.

În medie, un kilogram de roșii costă 25, iar de castraveți – 20.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram