‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
16.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePentru a reduce stresul vacilor, dezvoltatori din Rusia au creat ochelari de realitate virtuală

Pentru a reduce stresul vacilor, dezvoltatori din Rusia au creat ochelari de realitate virtuală

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În Rusia, în cadrul unei ferme de vaci au trecut cu succes testarea ochelarii de realitate virtuală ce, se așteaptă că, vor îmbunătăți esențial viața cornutelor. Prototipul ochelarilor a fost dezvoltat ținând cont de structura anatomică a capului vacilor, iar la elaborarea acestora au participat atât specialiști IT, cât și medici veterinari, scrie bbc.com.

Dezvoltatorii nu dezvăluie secretele despre cum a fost realizată partea tehnică a ochelarilor, însă conform pozei publicate de Minister, ca bază sunt luați ochelarii obișnuiți de realitate virtuală care lucrează conectați la un smartphone. Testarea dispozitivului a fost efectuată la una dintre cele mai mari întreprinderi agricole din regiunea Moscovei – o fermă din Krasnogorsk.

Potrivit reprezentanților ministerului, autorii ideii de a elabora acești ochelari pentru vaci s-au bazat pe cercetările existente asupra anatomiei ochilor bovinelor. În plus, simularea realității ia în considerare percepția mai bună de către vaci a nuanțelor unor culori a spectrului.

FOTO: msh.mosreg.ru

În locul realităților rusești, vacile, purtând ochelari de realitate virtuală, vor vedea câmpuri în anotimpul de vară. Testele au arătat că animalele care purtau ochelari au înregistrat o scădere a anxietății și o creștere a stării emoționale generale a întregului efectiv. Dezvoltatorii cred că realitatea virtuală poate avea un efect pozitiv asupra producției de lapte a vacilor. Totodată, cercetătorii din Scotland’s Rural College și Wageningen University (Țările de Jos) au confirmat faptul că, mediul înconjurător influențează mult bunăstarea vacilor și producția de lapte.

Potrivit cnews.ru în viitor tehnologia ar putea fi aplicată la toate fermele de vaci din Rusia.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›