Un șofer băut a ucis șase oameni, într-o stațiune de schi din nordul Italiei
Externe 6 ianuarie 2020, 18:58 | 1377

Un șofer băut a ucis șase oameni, într-o stațiune de schi din nordul Italiei. Turiștii erau din Germania. Urmează detalii.

ITALIA Tragedia s-a produs în stațiunea Lutago. O maşină condusă de un italian de 28 de ani a intrat în viteză într-un grup de turişti. În urma impactului, șase tineri au murit pe loc, iar 11 au fost duși la spital, doi dintre ei fiind în stare gravă. Șoferul, care potrivit poliției era în stare de ebrietate, s-a ales cu răni minore și a fost reținut.

TURCIA Turcia a început o operațiune militară în Libia, care ar urma să dureze cel puțin un an. Anunțul a fost făcut de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan. El a precizat că militarii au misiunea de a veni în sprijinul guvernului libian recunoscut de ONU, pe fondul escaladării unui război civil. Este vorba despre un conflict alimentat de autoproclamata Armată Naţională Libiană, care desfăşoară o ofensivă pentru cucerirea capitalei Tripoli. Deocamdată, nu sunt informații despre câți militari turci sunt trimiși în Libia și cu ce echipamente militare.

CROAȚIA Social-democratul Zoran Milanovic a câştigat alegerile prezidenţiale în Croaţia, învingând-o pe preşedinta în exerciţiu, conservatoarea Kolinda Grabar-Kitarovic. Pentru Zoran Milanovic, fost premier al țării, au votat puțin peste 53 la sută dintre alegători, în timp ce contracandidata acestuia a acumulat 46,5 la sută din sufragii. Aleasă în 2015, Kolinda Grabar-Kitarovic a fost prima femeie care a ocupat funcția de președinte al Croației. Ea a devenit celebră în întreaga lume în 2018, cu ocazia Campionatului Mondial de fotbal de la Moscova, când a venit să-și susțină cu însuflețire echipa națională. 

Opinia ta contează. Comentează!