image
Sursa foto: GBM//Facebook

PAS solicită Guvernului publicarea documentelor prin care s-a decis scumpirea biletelor la călătoriile interurbane

Partidul Acțiune și Solidaritate solicită Guvernului condus de Ion Chicu să publice lista documentelor privind decizia de majorare a tarifelor la biletele pentru călătoriile interurbane.

Astfel, PAS cere publicarea memorandumului semnat de transportatori prin care aceștia își asumă investițiile de modernizare menționate de ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatâi, iar în cazul în care acest memorandum nu există, se solicită publicarea stenogramei ședințelor și negocierilor care au avut loc între Ministerul Economiei și transportatori de la data de 27 decembrie 2019.

„Decizia Guvernului lui Dodon de a scumpi, în toiul sărbătorilor de iarnă, costul călătoriilor interurbane, fără consultări publice largi, fără a analiza alte opțiuni existente și fără a lua măsuri care ar conduce la creșterea calității, gradului de confort și siguranței călătoriilor, drept o batjocură la adresa cetățenilor”, se arată scris în comunicat.

Amintim că tarifele pentru transportul interurban de pasageri au fost majorate începând de la 1 ianuarie 2020 cu până la 60-70 de bani pentru un kilometru în urma unei decizii a Ministerul Economiei și Infrastructurii. Astfel, dacă tariful pentru o călătorie de 25 de kilometri era până la finele anului 2019 de de 12 lei, după ajustare, călătorii vor fi nevoiți să scoată din buzunare 15 lei.

Totodată, potrivit autorităților, urmează să fie aplicat un tarif diferențiat după categoria de confort - 60 de bani pentru un kilometru în cazul categoriei de bază și 70 de bani pentru un kilometru în cazul categoriei de confort.

Mijloacele de transport urmează să fie verificate pentru a fi stabilită categoria în care se încadrează. Criteriile de confort se vor referi la exteriorul și interiorul mijlocului de transport, curățenie, distanța dintre scaune, tapițerie, starea scaunelor, etc.

Procesul va dura începând cu 1 februarie și până pe 1 octombrie. Ulterior, gradul de confort al mijlocului de transport va fi marcat pe parbriz.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: