image
Sursa foto: Qldaah

Pompierii din Australia sunt epuizați și cer demisia premierului: „Știai că se va întâmpla așa ceva, ai fost total ignorant”

Incendile uriașe din Australia continuă să facă ravagii, iar ploile din ultimele 24 de ore sunt prea mici pentru a stinge flăcările. Pompierii cer demisia premierului și acuză Guvernul că nu a avut, din septembrie și până acum, nicio strategie coerentă pentru a pune capăt dezastrului.

Mesajul pompierului australian furios a făcut înconjurul planetei şi arată cât de epuizați fizic și psihic sunt cei care îşi riscă viaţa în lupta cu focul. Aflaţi în permanenţă sub amenințarea flăcărilor, militarii se plâng că premierul ia decizii proaste şi că nu poate gestioneza situaţia disperată.

Incendiile de vegetație din Australia au luat 24 de vieți și au făcut scurm peste șase milioane de hectare de vegetație. Apostrofat de pompieri, premierul spune că face tot ce poate pentru a salva țara.

„Înţeleg că oamenii sunt supăraţi, au suferit pierderi mari. Asta se întâmplă în cazul dezastrelor naturale, iar noi rămânem concentraţi şi depunem toate eforturile pentru a pune la dispoziţie toate resursele”, spune Scott Morrison, premierul Australiei.

De peste două luni, neputinţa îi însoţeşte însă pe australienii aflaţi în calea incendiilor uriaşe. Zeci de mii au fugit din calea valurilor de foc, în timp ce alţii rămân pe loc să îşi apere casele.

„Vom rămâne şi ne vom apăra, vom face tot posibilul. Dacă situaţia devine prea periculoasă, maşina e pregătită”, spune un pompier.

Dramele de la Antipozi au stârnit compasiune în lumea întreagă. Staruri ca Nicole Kidman, Russel Crowe şi Pink au donat sute de mii de dolari pompierilor. Alte vedete au lansat campanii de strângere de fonduri care au adunat zeci de milioane de dolari. Sportivii, inclusiv Simona Halep, au făcut și ei donaţii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: