(doc) Nume noi din lista finală a raportului Kroll II. Deputatul Reniță: „Moșul a fost foarte generos cu mine – mi-a trimis mai multe copii din lista finală a beneficiarilor”

Deputatul ACUM, Iurie Reniță, a făcut publice mai multe documente în care ar fi indicate nume noi din lista finală a raportului Kroll II. Parlamentarul a menționat că a decis să posteze actele din motiv că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, „ar fi afirmat public că el nu a văzut niciun fel de listă și nu are suficiente motive să creadă că aceasta ar exista în realitate”.

Foto: UNIMEDIA

„Le voi posta doar pe cele care n-au apărut încă în mass media. Din declarațiile ferme ale dlui Slusari în ședința plenară a Parlamentului rezultă foarte clar că această listă există în realitate și că ea este de mult timp cunoscută procurorilor care investighează furtul miliardului, inclusiv procurorului general Stoianoglo”, a scris Iurie Reniță pe pagina sa de Facebook.

Totodată, deputatul susține că deține și o înregistrare de la Parlament din seara zilei de 7 iunie 2019, atunci când în cadrul blocului ACUM s-a discutat despre necesitatea acceptării de a crea coaliția PSRM - ACUM.

„Sunt nume “sonore” din blocul ACUM care insistau, cu orice preț, să acceptăm toate condițiile lui Dodon pentru formarea coaliției parlamentare și a componenței guvernului, cu nume de familie concrete (încă din acea seară a fost foarte clar cine sunt, în realitate, dodonistii "noștri"). Cred că nu e momentul potrivit încă pentru sonorizarea publică a acestei înregistrări. S-ar putea să revin la ea, între timp "moșul" făcându-mi și alte surprize sonorizate (nu neapărat tocmai la viitorul Revelion!)”, a mai adăugat Reniță.

Printre aceștia se regăsește numele omului de afaceri Gabriel Stati, fosta lideră a Partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco, cât și numele fiicei fostului vipreședinte al Curții de Apel Chișinău, Xenofon Ulianovschi, Irina Ulianovschi.

lista finală, Kroll / Sursa:Iurie Reniță/facebook
lista finală, Kroll / Sursa:Iurie Reniță/facebook
lista finală, Kroll / Sursa:Iurie Reniță/facebook
lista finală, Kroll / Sursa:Iurie Reniță/facebook
lista finală, Kroll / Sursa:Iurie Reniță
lista finală, Kroll / Sursa:Iurie Reniță/facebook
lista finală, Kroll / Sursa:Iurie Reniță/facebook

UNIMEDIA amintește că deși acum câteva luni, membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, au dezvăluit câteva nume din lista primită de la compania Kroll cu benecifiarii fraudei bancare, procurorul general susține că nu deține o astfel de listă.

La sfârșitul lunii septembrie, Comisia Slusari a primit de la Kroll câteva nume cu beneficiarii furtului miliardului. Printre aceștia se numără ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, fostul premier Vlad Filat cât și persoane din anturajul său, de asemenea, se regăsesc numele deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova, cărora le-a fost ridicată imunitatea parlamentară.

De menționat că la mijlocul lunii iulie curent, Renato Usatîi ar fi intrat în posesia integrală a raportului Kroll-2. Liderul PN a publicat pe pagina sa de facebook imagini cu câteva sumare unde în premieră a apărut numele lui Vladimir Plahotniuc.

Totodată, potrivit lui Usatîi, e vorba de partea a doua a raportului Kroll 2, care are circa 60 de pagini și aici ar scrie clar că Plahotniuc este beneficiarul furtului, iar Șor administrator. De asemenea, liderul Partdului Nostru susținea că din documente se demonstrează că Prime TV ar fi fost finanțat din banii furați.


Pub