Ministrul Economiei, chemat de PAS la audieri în plenul Parlamentului în urma majorării prețurilor la transportul interurban

De la 1 ianuarie 2020 a intrat în vigoare scumpirea cu până la 45% a prețurilor la transportul interurban de pasageri. În acest sens, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) solicită să fie publicat memorandumul semnat de transportatori prin care aceștia își asumă investițiile de modernizare.

Foto: UNIMEDIA

„În cazul în care acest memorandum nu există, solicităm publicarea stenogramei ședințelor și negocierilor care au avut loc între Ministerul Economiei și transportatori, anunțate printr-un comunicat al instituției pe 27 decembrie 2019.

Cetățenii au dreptul să ştie cine şi cum a negociat scumpirea călătoriilor şi ce alte acțiuni au fost decise la aceste întâlniri secrete”, susține PAS.

Totodată, fracțiunea PAS a făcut un demers către ministerul Economiei și Infrastructurii pentru a obține informația și va solicita prezența ministrului Anatol Usatîi în plenul Parlamentului pentru a oferi explicații în raport cu situația creată.


Pub