Principală  —  Ştiri  —  Social   —   PAS solicită publicarea documentelor legate…

PAS solicită publicarea documentelor legate de scumpirea biletelor la călătoriile interurbane

Începând cu 1 ianuarie 2020, tarifele la călătoriile interurbane au fost majorate de la 48 la 60 de bani per kilometru. În acest sens, Partidul Acţiune şi Solidaritate solicită Guvernului să publice memorandumul semnat de transportatori prin care aceştia îşi asumă investiţiile de modernizare menţionate de ministrul Economiei şi Infrastructurii Anatol Usatîi. 

Potrivit PAS, în cazul în care acest memorandum nu există, aceștia solicită publicarea stenogramei ședințelor și negocierilor care au avut loc între Ministerul Economiei și transportatori, anunțate printr-un comunicat al instituției pe 27 decembrie 2019.

PAS consideră decizia Guvernului lui Dodon de a scumpi, în toiul sărbătorilor de iarnă, costul călătoriilor interurbane, fără consultări publice largi, fără a analiza alte opțiuni existente și fără a lua măsuri care ar conduce la creșterea calității, gradului de confort și siguranței călătoriilor, drept o batjocură la adresa cetățenilor.

Scumpirea a lovit în partea cea mai vulnerabilă a societății, iar Guvernul nu a venit cu o reacție pe măsură. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a menționat în presă că transportatorii și-au asumat modernizarea mijloacelor de transport până în august 2020, fără a prezenta vreun act doveditor, se arată într-un comunical al PAS.

Totodată, fracţiunea PAS susţine că a făcut deja un demers către ministerul Economiei şi Infrastructurii pentru a obţine informaţia şi va solicita prezenţa ministrului Anatol Usatîi în plenul Parlamentului pentru a oferi explicaţii în raport cu situaţia creată.

După mai multe proteste ale transportatorilor de pe rutele interurbane, Ministerul Economiei a dispus majorarea tarifului pentru călătorii. Astfel, după majorare, în cazul mijloacelor de transport standard, tariful este de 60 de bani per kilometru, iar în cazul unităților de transport modern, tariful a fost majorat cu 22 de bani și ajunge la 70 de bani per kilometru.

Vezi și:

VIDEO/ Bilete scumpe, microbuze goale