Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția unui deputat PAS, referitor…

Reacția unui deputat PAS, referitor la acuzațiile aduse de deputatul PPDA, Iurie Reniță

După ce deputatul PPDA, Iurie Reniță, a susținut că deține o înregistrare de la Parlament din seara zilei de 7 iunie 2019, atunci când în cadrul blocului ACUM s-a discutat despre necesitatea acceptării coaliției PSRM – ACUM, deputatul PAS, Dan Perciun a venit cu o reacție.

Referitor la cadourile de Crăciun” și insinuările unor colegi e bine de clarificat următoarele:

1. Încă înaintea alegerilor parlamentare din 2019, Plahotniuc a încercat să introducă pe listele și pe circumscripțiile blocului ACUM oameni racolați de el. Majoritatea acestor tentative au fost detectate.

2. Imediat după alegeri PD a creat un grup care se ocupa exclusiv de “prelucrarea” deputaților ACUM pentru a identifica vulnerabilități ce ar permite docilizarea acestora. Aceștia erau abordați discret, prin intermediul prietenilor apropiați si foștilor colegi din organizațiile în care au activat.

3. Pentru ACUM era clar că avem printre noi jucători cu loialitate discutabilă, dar proporția era mult mai mică decât la PSRM care era penetrat în proporție de o treime din deputati.

4. Acești pioni ai lui Plahotniuc trebuiau să părăsească blocul doar în ultimul moment. Ei erau mult mai prețiosi în interiorul blocului. Atât pentru furnizarea informațiilor, cât și pentru influențarea deciziilor și încetinirea tuturor proceselor.

5. Pentru orice om cu discernamânt este evident cine a lucrat la eșecul blocului în toată această perioadă. Cel mai des astfel de persoane îmbracă haine amăgitoare. În public poartă un steag și afisează dragostea față de un ideal, dar pe ascuns fac jocurile taberei, a scris Perciun pe pagina sa de Facebook.

Astăzi, 6 ianuarie, deputatul PPDA, Iurie Reniță, a declarat că deține o înregistrare de la Parlament din seara zilei de 7 iunie 2019, atunci când în cadrul blocului ACUM s-a discutat despre necesitatea acceptării coaliției PSRM – ACUM.

„Înregistrare sonoră de la parlament (este incredibil cum și cine a făcut-o!) din seara zilei de 7 iunie 2019, când în cadrul blocului ACUM s-a discutat despre necesitatea acceptării “aliansului” cu socialiștii lui Dodon.

(…)Vis-à-vis de înregistrarea sonoră va asigur că sunt nume “sonore” din blocul ACUM care insistau, cu orice preț, să acceptăm toate condițiile lui Dodon pentru formarea coaliției parlamentare și a componenței guvernului, cu nume de familie concrete (încă din acea seară a fost foarte clar cine sunt, în realitate, dodonistii “noștri”).

Reniță a susținut că nu este momentul potrivit pentru sonorizarea publică a acestei înregistrări și că ar putea reveni la ea.