13:58:31 20.04.2024
Stiri

Schimb de replici DURE între deputaţii „ACUM": „A fost creat un grup care se ocupa exclusiv de „prelucrarea” deputaţilor ACUM, pentru a identifica vulnerabilități ce ar permite..."

Politică 06.01.2020 18:50 Vizualizări4453 Autor: Ziarul National
Schimb de replici DURE între deputaţii „ACUM Realitatea.md


Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Dan Perciun, a venit cu o replică la adresa lui Iurie Reniţă, care în această dimineaţă a dezvăluit că în interiorul Blocului „ACUM" ar fi persoane loiale lui Igor Dodon şi PSRM. Anume aceste persoane ar fi insistat în iunie 2019 să fie formată majoritatea „ACUM" - PSRM.

Potrivit lui Perciun, Iurie Reniţă juca în iunie 2019 de partea PD şi a lui Vlad Plahotniuc.

„Referitor la „cadourile de Crăciun" și insinuările unor colegi e bine de clarificat următoarele:

Citeşte şi: Înregistrări SECRETE despre crearea alianței „ACUM” – PSRM. „Nume „sonore” din Blocul „ACUM”, care insistau, cu orice preț, să fie acceptate toate condițiile lui Dodon”. Lista miniștrilor propuși atunci de președinte

1. Încă înaintea alegerilor parlamentare din 2019, Plahotniuc a încercat să introducă pe listele și pe circumscripţiile blocului ACUM oameni racolați de el. Majoritatea acestor tentative au fost detectate.

2. Imediat după alegeri PD a creat un grup care se ocupa exclusiv de „prelucrarea” deputaţilor ACUM pentru a identifica vulnerabilități ce ar permite docilizarea acestora. Aceștia erau abordaţi discret, prin intermediul prietenilor apropiaţi şi foștilor colegi din organizaţiile în care au activat.

3. Pentru ACUM era clar că avem printre noi jucători cu loialitate discutabilă, dar proporția era mult mai mică decât la PSRM, care era penetrat în proporție de o treime din deputaţi.

4. Acești pioni ai lui Plahotniuc trebuiau să părăsească blocul doar în ultimul moment. Ei erau mult mai prețioşi în interiorul blocului. Atât pentru furnizarea informațiilor, cât și pentru influențarea deciziilor și încetinirea tuturor proceselor.

5. Pentru orice om cu discernamânt este evident cine a lucrat la eșecul blocului în toată această perioadă. Cel mai des astfel de persoane îmbracă haine amăgitoare. În public poartă un steag și afişează dragostea față de un ideal, dar pe ascuns fac jocurile taberei opuse", a scris Perciun pe Facebook.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md