Cea mai vârstnică persoană din lume are 117 ani. Din ce țară este femeia

117 ani
Foto: sky news

Cea mai bătrână persoană din lume s-a născut în același an în care frații Wright au efectuat primul zbor. Femeie care tocmai a împlinit 117 ani este mândra deținătoare a recordului mondial de cea mai în vârstă persoană.

Este vorba despre o femeie din Japonia, care și-a sărbătorit ziua de naștere înconjurată de numeroasa familie și prietenii săi pe data de 2 ianuarie. Ea a avut bineînțeles tort, din care a mâncat cu poftă și a cerut o porție suplimentară, potrivit Sky News.

Kane Tanaka s-a născut prematur în 1903 și s-a căsătorit cu Hideo Tanaka în 1922, potrivit Guiness World Records.

În anul în care s-a născut femeia frații Wright au efectuat primul zbor, s-a născut scriitorul britanic George Orvell, magicianul Harry Houdini impresioneză cu trucurile lui, se formează compania Pepsi Cola, Marie Curie câștigă premiul Nobel pentru Fizică după numeroase studii despre fenomenul radiației.

Femeia a adus pe lume patru copii şi a înfiat unul. Ea spune că doarme puţin, se trezeşte la şase dimineaţa şi îşi ţine mintea vie cu probleme de matematică.

Femeia a intrat în cartea recordurilor ca fiind cea mai în vârstă persoană la momentul actual în lume.

Deţinătoarea precedentului record era tot o japoneză, care a murit la 117 ani. Cel mai longeviv om din lume din toate timpurile a fost însă o franţuzoaică. S-a stins în 1997, la vârsta de 122 de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente