(foto, video) Soprana din Moldova Valentina Naforniță a anunțat lansarea primului său album solo – „Romance”

valentina nafornita

Soprana din Moldova Valentina Naforniță a anunțat lansarea primului său album solo – „Romance”. Acesta va fi disponibil din 10 ianuarie.

„Unul dintre lucrurile de care sunt cel mai încântată în 2020 este să împart albumul meu de debut, «Romance», cu tine”, a scris Valentina pe una dintre rețelele sociale.

Valentina Naforniță, născută în 1987 în satul Cuhnești, Glodeni, este o soprană de operă din Republica Moldova. A fost pasionată de muzică încă din copilărie, când a început să studieze canto, vioara și dansul. A absolvit Colegiul de Muzică Ștefan Neaga din Chișinău în 2006, după care a obținut diploma de master în operă la Universitatea Națională de Muzică din București. Acolo a studiat cu Eleonora Enăchescu și Maria Slatinaru-Nistor. Este renumită în special pentru interpretarea operelor de Mozart și repertoriului Bel Canto.

În timpul studiilor și în următoarea perioadă, a participat la diferite concursuri de canto și a fost laureată a Concursului Orange pentru tinerii muzicieni, a Concursului Internațional de Canto Hariclea Darclée și a Concursului Young Opera Singers of Europe. În 2011 a fost laureată a Concursului BBC Cardiff Singer of the World în mai multe categorii, a câștigat Premiul Dame Joan Sutherland Audience Award și a fost finalistă la categoria „Lied”. Acesta a fost un moment foarte important în cariera dânsei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente