/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Polițistul care l-a amendat pe un biciclist cu 18 mii de lei explică situația. Instanța de judecată ar putea schimba sancțiunea

missing
06 ianuarie 2020, ora 07:37

Polițistul care l-a amendat cu 18 mii de lei pe un biciclist ce conducea în stare de ebrietate pe străzile orașului Nisporeni a explicat în baza căror prevederi legale a decis o astfel de amendă.

Omul legii a declarat pentru „Ziarul de Gardă” că bărbatul are tot dreptul să se adreseze în instanța de judecată, care i-ar putea schimba sancțiunea financiară în muncă neremunerată în folosul comunității.

Ion Mateescu, ofițerul  Serviciului supraveghere tehnică și accidente rutiere din Nisporeni a declarat că biciclistul a fost amendat în baza art. 233, alin. (3) din Codul Contravențional care prevede sancțiuni nu doar pentru conducătorii auto, dar și pentru „conducătorii de motocultoare sau vizitii”.

Cunoașteți situația accidentelor din ultima perioadă, iar anume aceste categorii de persoane sunt cel mai des implicate, deoarece nu sunt echipate corespunzător, șoferul nu poate să-i observe la o distanță care poate să se asigure, să oprească vehiculul. În afară de faptul că se afla în stare de ebrietate, nu era echipat corespunzător – nu avea vestă reflectorizantă, obligatorie pe timp de noapte”, a argumentat Mateescu, adăugând că bărbatul „se deplasa neadecvat în mijlocul carosabilului”.

Polițistul a precizat că biciclistul poate solicita instanței de judecată să-i schimbe sancțiunea în muncă neremunerată în folosul comunității. Codul Contravențional prevede în astfel de situații de la 20 la 60 de ore de muncă neremunerată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram