Problema obținerii permiselor de conducere: Un șef de departament din cadrul ASP va fi demis

Ion Chicu a anunțat că șeful departamentului din cadrul ASP, responsabil de calificarea conducătorilor auto va fi demis, după ce premierul a primit mai multe plângeri de la cetățeni în procesul de susținere a probelor pentru obținerea permisului de conducere auto.

Foto: UNIMEDIA

Un grup de lucru, compus din responsabili de la MEI, ASP, MECC, MAI și CNA, va prezenta un plan de acțiuni menit să simplifice procedurile și probele pentru obținerea permisului de conducere, fără să afecteze siguranța procesului.

Grupul de lucru va examina oportunitățile de îmbunătățire a programului de operare aplicat în prezent de Agenția de Servicii Publice, modalitatea de acreditare a școlilor auto și un mod de evaluare a performanței conducătorilor centrelor de examinare.

„Dezastru la capitolul examene pentru obținerea permiselor auto. Corupție în proporții industriale. Sute de sesizări din partea oamenilor, care sunt realmente terorizați de sistem. Șeful departamentului respectiv din ASP - demisie. Indivizii, care blocau intenționat sistemul informațional pentru programare la examen - identificați”, a scris premierul pe Facebook.

Prim-ministrul Ion Chicu a prezidat vineri, 3 ianuarie, o ședință de examinare a problemelor semnalate de cetățeni în procesul de susținere a probelor pentru obținerea permisului de conducere auto.

Secretarul de Stat al MEI, Iulian Postică, a propus un mecanism de evaluare a competenței școlilor auto sub forma unui clasament, în fruntea căruia să fie plasate școlile ai căror absolvenți susțin cel mai bine probele de examinare.

O problemă semnalată de conducerea ASP este calitatea instruirilor oferită de școlile auto. Informația prezentată de ASP arată că un aplicant susține proba practică în mediu de 3 ori.


Pub