image
Sursa foto: profit.ro

Atac cibernetic „grav” asupra Ministerului de Externe de la Viena

Sistemele informatice ale Ministerului de Externe din Austria au fost sâmbătă seara ţinta unui „atac cibernetic grav”, au anunțat autoritățile austriece, relatează Agerpres, care preia o știre a agenției France-Presse.

„Urmare a gravităţii şi naturii atacului, nu poate fi exclus un atac ţintit din partea unui actor statal”, se spune într-un comunicat, care precizează că în jurul orei locale 23:00, atacul era „în curs”.

„În trecut, unele ţări europene au fost ţinta unor atacuri similare”, reamintesc autoritățile de la Viena.

Atacul cibernetic a fost reperat „foarte rapid” și au fost luate imediat măsuri. De asemenea, a fost înfiinţat un „comitet de coordonare”, au anunțat ministerele de Interne și de Externe, fără a da alte detalii.

Fie că este vorba despre sustragerea de date personale, „ransomware” (formă de extorsiune digitală de fonduri) sau ingerinţe din partea unui stat străin, fenomenul atacurilor cibernetice a devenit masiv şi cu forme variabile în ultimii ani în lumea economică, politică sau împotriva persoanelor particulare.

Mai mult, în urma recentului atac american din Irak, în urma căruia a fost eliminat generalul iranian Qasem Soleimani, la Washington autoritățile se așteaptă ca Teheranul să răspundă printr-un atac cibernetic. Departamentul pentru Securitate Internă a avertizat industria și marile companii de comunicații în privința acestei posibilități, a relatat CNN.

La Viena se află sediile unor organizații internaționale, între care și Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), care a monitorizat activitățile nucleare ale Iranului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: