Echipa de tenis masculin a Republicii Moldova la ATP Cup 2020 în Australia a obținut primul punct la turneu. Cine sunt următorii adversari

ATP cup 1

Selecționata de tenis masculin a Republicii Moldova a obținut primul punct la ATP Cup 2020. Echipa noastră a întâlnit formația Bulgariei. Perechea Radu Albot/Alexander Cozbinov s-a impus în duelul cu Grigor Dimitrov/Alexandar Lazarov, scor 6-4, 7-6(4).

Meciurile cu Bulgaria au avut loc pe 5 ianuarie, iar la general, Bulgaria s-a impus cu 2-1, după ce a câștigat partidele de simplu.

Componența echipei Republicii Moldova:

Radu Albot, Alexander Cozbinov, Egor Matvievici, Dmitrii Baskov. Căpitan: Vladimir Albot.

Programul și rezultatele echipei noastre, conform orei Chișinăului:

# 3 ianuarie, ora 1.0, Belgia vs. Moldova, la Sydney, Ken Rosewall Arena

Meciul 1: Steve Darcis vs. Alexander Cozbinov 6-4, 6-7(4), 7-5

Meciul 2: David Goffin vs. Radu Albot 6-4, 6-1

Meciul 3: Sander Gille/Joran Vliegen  vs. Alexander Cozbinov/Radu Albot 6-7(5), 7-6(4), 11-9;

# 5 ianuarie, ora 1.0, Bulgaria vs. Moldova, la Sydney, Ken Rosewall Arena

Meciul 1:  Dimitar Kuzmanov vs. Alexander Cozbinov, 6-1, 7-5

Meciul 2: Grigor Dimitrov vs. Radu Albot, 6-1, 6-3

Meciul 3: Dimitar Kuzmanov Grigor Dimitrov vs. Alexander Cozbinov/Radu Albot, 4-6, 6-7(4);

# Pe 7 ianuarie, ora 1.0 va urma meciul: Marea Britanie vs. Moldova, la Sydney, Ken Rosewall Arena

Meciul 1: Cameron Norrie vs. Alexander Cozbinov

Meciul 2: Daniel Evans vs. Radu Albot.

Calificarea echipei Republicii Moldova este meritul incontestabil al lui Radu Albot. Datorită clasamentului din acest an al celui mai bun jucător moldovean din toate timpurile, Moldova a obținut unul dintre cele cinci locuri restante pentru calificare.

Prima ediţie a ATP Cup cuprinde o fază a grupelor, în care cele 24 de țări participante sunt împărţite în şase grupe de câte patru formaţii, la finalul căreia cele mai bune opt echipe se vor califica în faza cu eliminare directă.

Fiecare întâlnire cuprinde două meciuri de simplu şi unul de dublu, iar fiecare echipă poate fi compusă din maximum cinci jucători.

Pe lângă premiile în bani, ATP Cup va oferi jucătorilor şi puncte în clasamentul ATP, lucru care reprezintă un avantaj important faţă de Cupa Davis. Învingătorii vor fi recompensaţi cu câte 750 de puncte, astfel că ATP Cup se va situa, din acest punct de vedere, după turneele de Grand Slam (2 000 de puncte pentru învingător) şi cele de categoria Masters (1 000 de puncte), fiind înaintea celorlalte turnee din circuitul profesionist.

ATP Cup este turneul care vine în urma Cupei Mondiale pe echipe, acesta va regrupa la start 24 de naţiuni, meciurile se organizează în trei oraşe australiene, în perioada 3 şi 12 ianuarie 2020, cu câteva zile înainte de a se da startul la Open-ul din Australia 2020.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente