/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Zona Verde din Bagdad, unde se află Parlamentul și ambasadele, dar și o bază cu soldați americani, atacate simultan cu rachete

missing
04 ianuarie 2020, ora 20:45

Două atacuri au vizat aproape simultan, sâmbătă seară, Zona Verde din Bagdad, unde se află Parlamentul, ministerele și ambasadele străine şi o bază irakiană în care se aflau soldaţi americani, aflată la nord de capitala Irakului.

Două obuze de mortieră au lovit Zona Verde din Bagdad. În acelaşi timp, la mai puţin de o sută de km mai la nord, două rachete Katiuşa s-au abătut asupra bazei aeriene Balad, bază irakiană de mari dimensiuni în care se află soldaţi şi avioane americane, au precizat surse de securitate de la faţa locului, scrie Agerpres.

Potrivit comandamentului militar irakian, nu a existat nicio victimă în urma acestor atacuri. Imediat după aceste tiruri, drone americane au survolat baza în misiuni de recunoaştere.

SUA a dislocat în această săptămână soldaţi suplimentari pentru a proteja diplomaţii şi americani în Irak, unde sentimentul anti-american s-a intensificat puternic după asasinarea vineri, într-un atac cu dronă, a principalului general iranian Qassem Soleimani şi a locotenentului său Abu Mehdi al-Muhandis. Apelurile la “răzbunare” s-au înmulţit la Bagdad şi la Teheran.

De la sfârşitul lui octombrie, 13 atacuri cu rachetă au vizat interesele americane în Irak.Atacurile nu au fost revendicate, dar Washingtonul acuză de comiterea lor facţiunile pro-Iran din coaliţia de paramilitari Hashd al-Shaabi.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram