/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ministerul Justiției a publicat actele pe care le-a transmis Consiliului Europei. Strategia de asigurare a independenței justiției într-o singură poză

05 ianuarie 2020, ora 08:52

Ministerul Justiției a publicat pe pagina web a instituției toate actele care vizează reforma justiției pe care le-a transmis pe căi diplomatice la Consiliul Europei pentru expertizare.

Printre obiectivele pe care și le-a propus instituția se numără:

1. Modificarea Constituției în partea ce ține de asigurarea independenței judecătorilor, precum și activitatea Consiliului Superior al Magistraturii

2.Asigurarea instanțelor judecătorești cu numărul necesar de judecători și personal auxiliar

3. Uniformizarea modalităților de acces în funcția de judecător

4. Fortificarea capacităților Consiliului Superior al Procurorilor

5.Asigurarea numirii persoanelor în funcțiile de conducere ale instanțelor judecătorești și ale procuraturii de către organele administrative (CSM și CSP)

Ministerul Justiției a structurat într-o schema toată „Strategia de asigurare a independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2020-2023”.

Toate actele ce vizează reforma justiției, publicate de Ministerul Justiției le puteți vedea AICI.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram