/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Șeful Poliției de Frontieră, cu donații primite de la rude. Și-a luat mașină de 27 000 de euro

missing
05 ianuarie 2020, ora 10:16

Noul șef al Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, numit în funcție pe 4 decembrie 2019, și-a depus la Autoritatea Națională de Integritate declarația de venit pentru anul trecut.

Groza a indicat venituri de 200 de mii de lei din salariul pe care l-a primit în calitate de angajat al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău și donații de 16 mii de euro primate de la două persoane.

Totodată, Corneliu Groza scrie că a vândut anul trecut o mașină de model „Opel Gen 444” cu 12 000 de euro , dar și-a cumpărat un alt automobil nou de marca „Toyota” cu 27 de mii de euro.

Corneliu Groza are în proprietate două terenuri în intravilan, o casă de 148 de metri pătrați, evaluată la jumătate de million de lei și altă avere imobiliară, care a fost data în exploatare în 2017, fiind estimată la 656 mii lei.

Soția șefului Poliției de Frontieră deține jumătate din capitalul companiei „Exclusiv Group” și o cotă parte de 90% în altă firmă – „Exclusiv Cristina”, care activează în România.

Familia Groza nu indică venituri în 2019 din activitatea celor două companii, doar salariul ridicat de soție de la „Exclusiv Cristina” în sumă de 2000 RON, aproximativ  8000 de lei moldovenești.

Numele lui Corneliu Groza a apărut într-o investigație publicată în 2018 de „Crime Moldova”, întitulată „Bogații și săracii Poliției din Chișinău”. Sursa scria despre vila în care trăiește acesta, situată în Întovărăşirea pomicolă „Vierul” din cadrul Primăriei orăşelului Codru, pe care au filmat-o cu o dronă.

TV8.md a scris ieri și despre un nou angajat al Aparatului președintelui Igor Dodon, care a primit anul trecut donații de 32 de mii de euro de la rude.

/DOC/ Noul angajat al Aparatului președintelui Dodon a primit donații de 32 de mii de euro

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram