‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFocul din Australia a ucis milioane de albine. Apicultorii disperați: Nu știu dacă vom...

Focul din Australia a ucis milioane de albine. Apicultorii disperați: Nu știu dacă vom rezista în următorii 3 ani

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Focul din Australia a provocat un adevărat dezastru devastând flora și fauna. Potrivit presei locale, circa 5 milioane de hectare de teren și sute de milioane de animale au fost distruse de flăcări. Pe lângă toate acestea, focul a nimicit și milioane de albine, iar ramura apicolă, potrivit estimărilor apicultorilor, riscă să nu reziste problemelor, din cauza că o bună parte din speciile melifere au fost distruse, scrie  Beekeepingbasic.com.

„Ceea ce se întâmplă e îngrozitor. Un apicultor a angajat și tineri la lucru, iar aceștia nu pot rezista, sunt traumatizați, iar acum acesta este nevoit să le ofere consiliere și nu le mai permite să se întoarcă în pădure pentru o perioadă. De la începutul sezonului de incendii din 2019, a fost distrus un număr extrem de mare de stupi și câmpurile cheie de hrănire a albinelor”, a menționat Stephen Targett, președintele Asociației Apicultorilor din NSW

Potrivit lui Peter Matthinson, un apicultor din zonă, focul a distrus 70% din stupii săi și circa 90% din câmpurile de unde albinele colectau polen.

„Sunt o persoană rezistentă, însă flăcările mi-au distrus foarte multe albine. Albinele sunt mai mult decât animale pentru mine … Mă gândesc la ele ca și cum sunt tatăl lor, le îngrijesc și ele au grijă de mine. Nu știu ce voi face în continuare. Focul a distrus o bună parte din pomi și arbuști locali, nu cred că acei pomi vor mai înflori vreodată, vor produce polen și nectar pentru albine timp de cel puți 20 de ani sau dacă, în general, vor rezista. Fără mierea de Manuka în planul nostru pentru următorii 3 ani, nu vom putea supraviețui producând mierea obișnuită, nu se merită”, a spus Peter Matthinson, apicultor.

Acesta a menționat că este nevoie de minim 3 ani pentru a restabili câmpurile de unde albinele colectau miere. Asociația Apicultorilor solicită ajutorul oamenilor din regiune care au teren disponibil și solicită implicarea Guvernului pentru a permite  apicultorilor să folosească terenurile publice pentru stupii de albine.

FOTO: abc.net.au

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›