image
Sursa foto: captură video

O adolescentă din Australia luptă cu flăcările pentru a-și salva casa: „Tată! O, Doamne! Arde casa! Nu pot să respir!”

Cel puțin 19 oameni au pierit în incendiile devastatoare din Australia și 29 sunt dați dispăruți, cu șanse mici să mai fie în viață.

La 19 ani, India MacDonnel este doar unul dintre adolescenții australieni care au fost nevoiți să lupte cu focul pentru a se salva.

În primele ore ale lui 2020, în timp ce lumea întreagă sărbătorea un nou an, alături de tatăl ei, fata a încercat să oprească flăcările care i-au cuprins casa doar cu un furtun atașat la instalația de apă, scrie Digi24.

„Tată!!!! O, Doamne! Nu, nu, nu! Arde casa! Nu pot să respir!” - se aude strigând adolescenta în timp ce încearcă să limiteze pagubele.

Incendiul a fost însă necruțător și o mare parte din proprietate a ars. La fel s-a întâmplat și cu sute de alte proprietăți din sud-estul țării. Sunt sute de sinistrați și alte zeci de mii de oameni care au primit ordin de evacuare.

De la începutul sezonului de incendii, în octombrie, au ars peste 5 milioane de hectare de vegetație, o suprafață mai mare decât Elveția. Bilanțul tragediei este completat de moartea a 500 de milioane de animale, distrugerea vegetației de pe cinci milioane de hectare și a peste o mie 400 de case.

Autoritățile au instituit pentru o săptămână starea de urgență. Localnicii din zonele afectate nu au voie să aprindă focuri, iar consumul de apă a fost raționalizat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: