Principală  —  IMPORTANTE   —   Top 5 cele mai citite…

Top 5 cele mai citite interviuri de pe site-ul ZdG în anul 2019

În 2019, jurnaliștii de la Ziarul de Gardă au continuat să discute cu oameni care s-au făcut remarcați, care și-au împărtășit bucuriile și necazurile, ale căror opinii și decizii contează. Prin interviurile publicate săptămânal, ZdG a încercat să aducă diverse personalități mai aproape de cititorii săi.

În continuare, vă prezentăm care au fost cinci cele mai accesate interviuri pe pagina online a ziarului – zdg.md – și vă invităm să recitiți ideile protagoniștilor noștri!

1. Interviu: „Până acum, am luptat pentru drepturile altor persoane, acum e timpul să lupt pentru dreptul meu de a trăi în continuare”

Astfel, cel mai citit interviu pe site-ul nostru, care a acumulat 12.742 de accesări, a fost cel acordat de către avocata Violeta Gașițoi, stabilită în SUA, care a fost diagnosticată cu cancer pulmonar. ZdG a discutat cu Violeta Gașițoi despre motivele din care a plecat din R. Moldova, adaptarea la o nouă viață, dar și despre depășirea limitelor pe care le impune lupta cu cancerul.

2. Mihaela Eșanu, studentă la Harvard: „Generaţia noastră poate schimba totul”

Când a fost realizat interviul, Mihaela Eșanu era elevă în clasa a XII-a la liceul „Gh. Asachi” din Chișinău. Tânăra a primit nota 10 din oficiu pentru trei examene de BAC din patru, fiind scutită de susținerea acestora. Totodată, Mihaela fusese deja admisă la prestigioasa universitate Harvard. ZdG a discutat cu Mihaela despre activitatea sa, despre ce urmează să studieze în SUA, dar și despre perspectiva revenirii în R. Moldova.

3. Tatiana Safaler: „Oamenii care plecau din R. Moldova nu aveau idee ce-i așteaptă”

Tatiana Safaler, profesoară de franceză originară din satul Țareuca, raionul Rezina, este autoarea cărții „Femeile emigrante povestesc”. Volumul conține 30 de povestiri despre diverse experiențe dramatice ale emigranților – de la plecări ilegale, până la întoarceri dureroase acasă. ZdG a discutat cu autoare despre carte, protagoniști și propria sa poveste de emigrantă. 

4. Ala Nemerenco, ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „O să mai declar un război – corupției și plăților informale”

În luna iulie, ZdG a discutat cu ministra de atunci a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, despre criza de cadre, salarii, corupție, prețul medicamentelor și atitudinea medicilor.

5. Irena Boclincă: „Cu Dodon la putere, tare mă tem să nu vină Moș Gerilă, în loc de Moș Crăciun anul acesta”

Actrița Irena Boclincă a dezvăluit cititorilor ZdG detalii despre turneele sale, observații privind umorul din R. Moldova și România, schimbările de după iUmor și pregătirile pentru rolul Vioricăi Dăncilă, studii și proiectele de viitor.

Mai multe interviuri oferite pentru Ziarul de Gardă puteți citi la rubrica Exclusiv de pe pagina noastră web.

Vă mulțumim că ne citiți! Noi rămânem de Gardă!