Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Preţul aurului a crescut simțitor…

Preţul aurului a crescut simțitor după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani

Preţul aurului pe pieţele internaţionale a crescut puternic după uciderea generalului iranian Qasem Soleimani, atingând maximele ultimelor patru luni, arată o analiză a site-ului Investing.com, transmite zf.ro.

Cotaţia futures a metalului galben la bursa de mărfuri de la New York (COMEX) a încheiat ziua de vineri în creştere cu 1,6% sau 24,3 dolari, la 1.552,40 de dolari pe uncie, după ce armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în oraşul irakian Bagdad, pe generalul Qasem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

„Veştile din Orientul Mijlociu împreună cu o serie de elemente tehnice şi un dolar mai slab sprijină preţul aurului în această perioadă”, arată Benjamin Lu, analist la Phillip Futures.

Creşterea preţului cu 1,6% de vineri a fost cea mai mare apreciere zilnică pentru cotaţia metalului preţios din şedinţa din 23 august 2019 încoace. Preţul aurului este de asemenea la mai puţin de 1% de maximele atinse în aprilie 2013, ceea ce înseamnă că depăşirea acestui prag ar putea împinge aurul la 1.600 de dolari pe termen scurt spre mediu.

Preţul aurului pe pieţele internaţionale a încheiat săptămâna cu o creştere de 1,9%, a patra săptămâna consecutivă de apreciere.

Aurul este considerat în general un activ de refugiu în vremuri de turbulenţe economice şi politice, iar evoluţia preţului metalului galben este deseori în contrasens cu evoluţia preţului acţiunilor, care vineri au urmat o tendinţă de depreciere.

Sursa: Ziarul Financiar
Foto: fxstreet.com