icon

Prim-ministrul Chicu a examinat mersul implementării proiectului e-guvernare

04-01-2020 12:46
2,101

Prim-ministrul Ion Chicu a convocat o ședință pentru a examina mersul implementării proiectului e-guvernare. La ședință a participat vicepremierul Serghei Pușcuța, conducerea Agenției Servicii Publice și a Agenției Guvernare Electronică, responsabili din cadrul Cancelariei de Stat și Cabinetului prim-ministrului.

Premierul a menționat la începutul ședinței: „Digitalizarea și implementarea masivă a tehnologiilor Informaționale este o prioritate a Guvernului. Vă asigur de atenția sporită fațe de domeniul respectiv. Tot ce faceți Dvs. e important și vreau să fiu conectat la tot ce faceți”.

Directorul AGE, Iurie Țurcan a făcut o prezentare a proiectului, menționând oportunitățile oferite și problemele confruntate în procesul de implementare. Misiunea proiectului este creșterea eficienței serviciilor publice, a calității și accesibilității lor, precum și sporirea satisfacției cetățenilor de la interacțiunea cu statul. „Proiectul își propune să examineze serviciile cap-coadă, astfel încât cetățeanul să resimtă schimbările. Urmărim creșterea satisfacției cetățeanului”, a declarat dl. Țurcan.

Proiectul are un buget de 22,43 milioane dolari și este susținut de Banca Mondială, implementarea de facto fiind începută pe 25 iunie 2018 și termenul de finalizare programat pentru 30 iunie 2023. Conducerea AGE a accentuat necesitatea de implicare plenară a autorităților publice și a făcut referință la existența cazurilor de interesul insuficient din partea multor autorități atât față de procesul de semnare a acordurilor între AGE și autorități, cât și față de procesul de reinginerie a serviciilor publice.

Domnul Chicu a confirmat intenția de a impulsiona tehnologizarea și digitalizarea serviciilor publice și a solicitat conducătorilor autorităților beneficiare ale proiectului implicare plenară și accelerarea maximal posibilă. „Este acut necesară raționalizarea serviciilor publice, care deseori generează dublarea costurilor și consumului de timp atât pentru instituția prestatoare, cât și pentru consumatorii serviciilor, cetățenilor țării. Aici mă refer la simplificarea accesului la serviciile publice și pentru cetățenii din diasporă”, a declarat prim-ministrul.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30