/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Cozi la Vama Leușeni! Familiile cu copii, direcționate pe pista Corpului Diplomatic

04 ianuarie 2020, ora 10:58

Moldovenii se grăbesc să plece într-o minivacanță în cele câteva zile libere pe care le au de Crăciunul pe stil vechi. La Vama Leușeni s-au format cozi în această dimineață, pe sensul de ieșire din R. Moldova. Zeci de mașini au fost surprinse în poze bară la bară, la punctul de trecere.

Potrivit, Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 63 425 traversări, dintre care 36 112 au fost pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Din totalul persoanelor care au traversat frontiera, 34 878 sunt moldoveni.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 15 536 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 7 824 traversări persoane;
PTF Sculeni – 6 972 traversări persoane;
PTF Otaci – 5 642 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 4 139 traversări persoane;
PTF comun Criva – 3 689 traversări persoane;
PTF Cahul – 3 246 traversări persoane;
PTF Costești – 2 593 traversări persoane.

Totodată, în 24 de ore, au traversat frontiera R. Moldova 13 034 de mașini, dintre care 6 745 cu numere de înmatriculare moldovenești.

La trecerea frontierei sunt aplicate măsuri suplimentare de lucru, menite să fluidizeze traficul în perioada sărbătorilor de iarnă, ANUNȚĂ Poliția de Frontieră:
– suplimentarea numărului de polițiști de frontieră de primă linie de control;
– folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere, prin redirecționarea traficului pe arterele libere și, la necesitate implementarea procedurii de trecere a frontierei „Revers”;
– deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pistele libere, inclusiv a Corpului Diplomatic;
– intervenția în cele mai solicitate puncte de trecere a grupurilor de suport, formate din specialiști din cadrul Direcției regionale Centru și din sectoarele Poliției de Frontieră adiacente PTF-urilor aglomerate;
– la solicitarea administrației publice locale este inițiată activitatea mai multor puncte de trecere locale, situate la frontieră cu Ucraina;
– intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

Poliția de Frontieră recomandă:
– verificarea, din timp a valabilității şi statutului documentelor de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
– agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.

Dacă aveți întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, puteți suna la LINIA VERDE: 022 259 717.

 

 

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram