Actualitate

Avocatul Ion Dron: Lipsa de competenţă a procurorilor şi a judecătorilor este cauzată de felul cum este construit învăţământul juridic din Moldova

Avocatul Ion Dron consideră că una din cauzele ce a dus la degradarea justiţiei din Republica Moldova este lipsa reformei în „învăţământul juridic”. Din acest motiv, Ion Dron e de părere că reforma justiţiei trebuie să înceapă cu o resetare a sistemului juridic de învăţământ, pentru ca în funcţiile de judecător şi procuror să ajungă persoane competente.

„Felul cum este construit în Republica Moldova învăţământul juridic este cauza la lipsa de competenţă, la lipsa de calităţi morale a celor care vin în funcţia de judecător şi procuror. Învăţământul juridic este un subiect care a dispărut din spectrul reformei justiţiei, de la 2009 până astăzi. Dacă nu vom reveni la acest subiect în regim de urgenţă, toate eforturile sunt în val. Sistemul de educaţie juridică, sistemul de instruire juridică, învăţământul universitar juridic trebuie resetat”, a declarat Ion Dron într-o emisiune de pe pagina sa de Facebook.
 
https://m.adevarul.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *