În capitală va fi amenajat un teren special pentru întreținerea temporară a câinilor vagabonzi

În capitală va fi amenajat un teren, în scopul instalării unor voliere pentru întreținerea animalelor fără supraveghere și fără stăpân. Astfel, Î.M. Regia ,,Autosalubritate" va fi responsabilă de gestioarea azilului de câini.

Foto: UNIMEDIA

Urmează ca Î.M. Regia ,,Autosalubritate" să elaboreze schița de proiect și să coordoneze cu Direcția general locativ-comunală și amenajare în privința mărimii volierelor, șoproanelor din metal și a cuștilor din lemn, pentru animalele fără supraveghere și fără stăpân.

Totodată, urmează a fi elaborat devizul de cheltuieli pentru amenajarea terenului.

Primăria / Sursa:chisinau.md

Amintim că la sfârșitul anului 2019, directorul interimar al Î.M. Regia „Autosalubritate”, Eugeniu Axentiev, a prezentat în fața consilierilor municipali un raport privind activitatea necropolei de animale din capitală. În acest sens, Axentiev a declarat că problema câinilor maidanezi, ce trăiesc în stradă, nu se soluționează, iar procesul de prinderea animalelor, sterilizarea acestora și întoarcerea lor în habitat, nu este eficient. La momentul actual, pe străzile capitalei ar fi în jur de 18-20 de mii de câini fără adăpost.


Pub