(foto) Acum 25 de ani Toyota a lansat modelul uriaş Mega Cruiser şi s-a gândit să-l facă şi într-o versiune civilă

Am mai scris anterior despre acest model într-un top 13 maşini produse de companii japoneze care sunt neobişnuite şi capabile de off-road, dar ne-am amintit de el din nou pentru că în 2020 împlineşte 25 de ani de la apariţie.

Foto: autoblog.md

În fiecare an, un lot proaspăt de autoturisme și vehicule utilitare care niciodată nu au fost vândute în Statele Unite devin disponibile pentru import pentru că nu mai sunt afectate de legea locală ce limitează vârsta de import a maşinilor noi la 25 de ani. În 2019, de exemplu, au devenit posibile de importat modele ca: Audi RS2 Avant, construit de Porsche în 1994, primul Subaru WRX STi sau legendarul McLaren F1.

În 2020, un alt grup de hituri din anii 90 se vor alătura, printre care unul dintre cele mai obscure SUV-uri pentru off-road construite vreodată: Toyota Mega Cruiser din 1995, răspunsul Japoniei la Hummer H1. Peste 5-6 ani modelul va fi teoretic posibil de importat legal şi în ţara noastră, asta pentru că va corespunde cerinţelor unui autovehicul de epocă (mijloc de transport auto de orice marcă şi tip şi cu vârsta mai mare de 30 de ani). Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub