Contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău ar putea fi anulat sau reziliat: Avia Invest este supusă unor verificări

Până la data de 1 februrarie, Agenția Proprietăți Publice (APP) urmează să finalizeze procesul de evaluare a modului în care Avia Invest, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, își îndeplinește obligațiunile, în special cele investiționale.

Foto: UNIMEDIA

„Noi avem deja informația că investițiile de fac nu din sursele financiare al așa-zisului investitor, dar din taxele exagerate pe care le percep acești monopoliști de la fiecare cetățean”, a menționat prim-ministrul Ion Chicu.

În caz că se va confirma informațiile venite în adresa Guvernului, Ion Chicu a declarat că Ministerul Justiției și APP vor întreprinde măsurile necesare de a rezilia contractul cu investitorul.

În acest sens, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că APP a dat în judecată compania Avia Invest. La moment, cauza se află pe rol la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani.

De menționat că omul de afaceri din Rusia Andrei Goncearenko este beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține 95% din „Avia-Invest”, compania ce administrează Aeroportul Internațional Chișinău. La data de 23 decembrie, NR Investments Limited a anuțat că cedează controlul asupra companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd.

Amintim că Andrei Goncearenko este fost top-manager la Compania „Gazprom”, cu interese de afaceri în diferite domenii precum construcții, dezvoltarea infrastructurii, imobiliare și comerț.


Pub