Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Lista beneficiarilor de mecanismul…

DOC Lista beneficiarilor de mecanismul 2%, mai mare în 2020

Agenția Servicii Publice a publicat lista beneficiarilor mecanismului 2% pentru anul 2020, care numără 844 de organizații, cu 15% mai mult față de 2019.

Conform unui comunicat emis de entrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), dintre acestea, 732, adică 87%, sunt asociații obștești, fundații şi instituții private, iar 112, ceea ce constituie 13%, sunt culte religioase şi părţile lor componente.

În 2020, numărul beneficiarilor a crescut pentru ambele categorii de organizații necomerciale care pot aplica la mecanismul 2%. Cifra asociațiilor obștești, a fundațiilor și a instituțiilor private s-a majorat cu 15%, de la 634 la 732, iar numărul cultelor religioase și a părților lor componente a crescut cu 14%, de la 98 la 112.

Cei 844 de beneficiari incluși în listă sunt organizații care activează de cel puțin un an, nu au datorii la bugetul public național pentru perioadele fiscale anterioare și desfășoară activități de utilitate publică / sociale, morale, culturale sau de caritate.

Lista conține numărul de identificare de stat (IDNO/cod fiscal) al organizației, denumirea completă și adresa organizației (localitate, stradă, oficiu, cod poștal). Organizațiile care se regăsesc în lista beneficiarilor 2% pot deja să înceapă campania de informare și atragere a susținătorilor, întrucât perioada de depunere a declarațiilor cu privire la impozitul pe venit și, implicit, de efectuare a desenării procentuale, a început la 1 ianuarie 2020 și va dura până la finele lunii aprilie.

Mia multe detalii aflați aici.