Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Sistemul de supraveghere rutieră video…

Sistemul de supraveghere rutieră video din Chișinău are 48 de echipamente învechite

Sistemul de supraveghere rutieră video existent în municipiul Chișinău constă din 48 echipamente învechite și 15 echipamente noi, instalate în decembrie 2018, a anunțat conducerea Serviciului Tehnologia Informației (STI) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în cadrul unei ședințe care a avut loc vineri, 3 ianuarie, la Guvern.

Conform unui comunicat emis de Executiv, responsabilii STI au informat premierul că noile echipamente au costat circa 9 milioane de lei și într-un an de funcționare au generat încasări de 14 milioane lei, reprezentând doar 25% din încălcările procesate.

Printre problemele comunicate au fost procesul dificil de constatare a încălcărilor, lipsa marcajului rutier și funcționalitatea redusă a echipamentelor învechite.

Totodată, conducerea MAI a informat premierul că în prezent se lucrează la elaborarea unei viziuni de dezvoltare a unui sistem de supraveghere video a traficului inițial în municipiul Chișinău, cu o extindere națională ulterioară.

Prim-ministrul Ion Chicu a cerut conducerii MAI să elaboreze viziunea de dezvoltare a sistemului de supraveghere video și să o prezinte pentru examinare în prima jumătate a lunii februarie 2020.