Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Economic

03 Ian. 2020 / 14:09

Activitatea Avia Invest va fi monitorizată la solicitarea premierului Ion Chicu

Premierul Ion Chicu solicită Agenţiei Proprietăţi Publice (APP), dar şi altor instituţii responsabile să verifice dacă Avia Invest îşi îndeplineşte obligaţiunile care îi revin. Prim-ministrul susţine că există informaţii precum că investiţiile făcute de noul concesionar al Aeroportului Internaţional Chişinău provin din taxele pe care le achită cetăţenii.

„Până la 1 februarie vă rog să finalizaţi procesul de evaluare a modului în care Avia Invest, care a preluat în gestiune în 2013, unicul Aeroport Internaţional din ţară, în urma unor proceduri trucate de guvernul de atunci, verificaţi cum Avia Invest îşi îndeplineşte obligaţiunile care îi revin, în special cele investiţionale. Noi avem deja informaţia că investiţiile se fac nu din sursele financiare ale aşa zisului investitor, dar din taxele exagerate pe care le percep aceşti monopolişti de la fiecrae cetăţean”, a subliniat Ion Chicu.

În cazul în care informaţia prezentată astăzi se adevereşte, Ion Chicu, cere APP şi Ministerului Justiţiei întreprinderea paşilor necesari pentru rezilierea contractului.

Amintim că la finele lunii decembrie ale anului 2019, acţiunile companiei „Komaksavia Airport Invest” au fost preluate de omul de afaceri din Federaţia Rusă, Andrei Goncearenko. Noutatea nu a fost pe placul opoziţiei parlamentare, dar nici a Partidului Democrat, care au criticat trecerea Aeroportului în mâinile unui om de afaceri din Rusia. Partidul Acţiune şi Solidaritate a declarat că va sesiza Procuratura. Iar preşedintele ţării, Igor Dodon, a declarat că Aeroportul Internaţional Chişinău a fost dat ilegal în concesiune şi acesta trebuie să revină înapoi la stat.

Comentarii