00:18:33 19.04.2024
Stiri

Dodon l-a chemat pe premierul Chicu la Președinție pentru a-i dicta „inițiativele prezidențiale” ce urmează a fi implementate în anul electoral 2020

Politică 03.01.2020 11:01 Vizualizări2904 Autor: Ziarul National
Dodon l-a chemat pe premierul Chicu la Președinție pentru a-i dicta „inițiativele prezidențiale” ce urmează a fi implementate în anul electoral 2020


Premierul Ion Chicu a fost convocat, în această dimineață, la Președinție de către Igor Dodon pentru a discuta despre „situația din republică la începutul anului 2020 și planurile pentru următoarele luni”.

„În special, am abordat subiectul repartizării, începând cu data de 2 ianuarie, a ajutorului social și a compensațiilor unice în valoare de 700 de lei, pensionarilor și persoanelor social-vulnerabile. De asemenea, am discutat despre lansarea licitațiilor pentru reparația a peste 300 km de drum, lucrări care urmează să înceapă în primăvară. Un subiect aparte ce urmează a fi lansat în următoarele săptămâni se referă la mai multe acțiuni și inițiative prezidențiale menite să îmbunătățească calitatea vieții populației din mediul rural”, a raportat Dodon pe Facebook despre întâlnirea avută cu Ion Chicu.

Dodon a adăugat că a discutat și despre reformele ce urmează a fi promovate, în special cea a justiției, „proiectul căreia va fi expus în curând pentru discuții și transmis pentru expertiză partenerilor de dezvoltare, inclusiv experților Comisiei de la Veneția”.

Menționăm că în R. Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale în toamna anului 2020, iar Guvernul Chicu, învestit în luna noiembrie 2019 cu voturile socialiștilor și democraților, este format aproape în întregime din foștii consilieri ai lui Igor Dodon. De altfel, programul de activitate al Guvernului Chicu, prezentat în Parlament, viza perioada de până la alegerile prezidențiale, iar analiștii politici au avansat ideea că acest Executiv are menirea de a-i asigura lui Dodon încă un mandat de șef al statului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md