07:23:29 29.03.2024
Stiri

Soarta cazurilor de CORUPȚIE, drect pe site-ul Guvernului. Premierul Ion Chicu: „Sunt zeci de dosare deschise artificial pentru a ESTORCA bani”

Social 03.01.2020 14:32 Vizualizări2343 Autor: Ziarul National
Soarta cazurilor de CORUPȚIE, drect pe site-ul Guvernului. Premierul Ion Chicu: „Sunt zeci de dosare deschise artificial pentru a ESTORCA bani”


Un instrument interactiv de monitorizare a trasabilității cazurilor de rezonanță care vizează fapte de corupție ar urma să fie plasat pe site-ul oficial al Guvernului până la 15 ianuarie curent, la solicitarea premierului Ion Chicu.

Astfel, cetățenii interesați ar putea vedea în timp real unde se află o cauză penală, cine o instrumentează, dacă a fost expediată în judecată etc.

Prim-ministrul a declarat astăzi, în debutul ședinței de Guvern, că în ultimii ani am văzut „show-uri televizate” cu o sumedenie de rețineri în flagrant delict ale funcționarilor din instituțiile de stat, inclusiv vameși, polițiști, judecători, procurori, angajați din primării etc., dar despre finalitatea acestor cazuri nu se cunoaște nimic.

„Eu mă îndoiesc că măcar 10% din aceste cazuri mediatizate prin diferite show-uri ajung în instanță și au finalitate deplină. Sunt, de asemenea, și zeci de dosare deschise artificial, pentru a estorca bani și a lipsi oamenii de afaceri”, a acuzat premierul Chicu.

În opinia prim-ministrului, cetățenii trebuie să știe cum evoluează aceste dosare de corupție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md